BAFRA KAYMAKAMINA VEDA ETTİ

BAFRA KAYMAKAMINA VEDA ETTİ

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Davet ve Toplantı Merkezinde Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in onuruna verilen veda yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

Bafra Davet ve Toplantı Merkezinde düzenlenen veda yemeğine, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barboros Turna, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, Bafra Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, Bafra Belediye Başkan yardımcıları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel onuruna verilen veda yemeğin açılış konuşmasını  Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptı, Kılıç konuşmasında  Kaymakam Bey’e Bafra’da yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolay teşekkür ederek, yeni görev yerinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

BAFRA ÇOK ÖZEL BİR YER

 Atamalar sonrasında ilimiz Bafra ilçesindeki görev süresi sona eren ve İstanbul Şişli Kaymakamlığına atanan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel yaptığı konuşmasında ise, “Sayın Valim; yaklaşık iki yıldır yürütmekte olduğum Bafra Kaymakamlığı görevim burada sona ererek, Bakanlığımızın takdiri ile Şişli Kaymakamlık görevi tebliğ edilmiş bulunmaktadır. Bafra ilçemizde nasıl hizmet etmiş isek inşallah orada da aynı görevi yerine getireceğiz. Devlet görevidir, devlet ne derse biz onu yapmaya mecburuz, bu bizim görevimiz. Burada iki yıllık süre içerisinde Bafra halkına, insanına hizmet etmekten büyük onur duydum. Gerçekten her zaman söyledim ki,  Bafra mübarek bir belde. Şu anlamda ki, bu Kızılırmak nehrinin oluşturduğu bereketli topraklar, sadece Samsun’a ve Bafra’ya değil, tüm Türkiye’nin beslenmesi için özel seçilmiş bir yer.

BAFRALILARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

 

Burada görev yaptığımız süre içerisinde dirayetli davranmamız ve Sayın Valimizin bizlere verdiği açık yetki, Emniyet, Jandarma teşkilatımız ve adliye teşkilatımızla gayretli ve uyumlu çalışmalarımız sayesinde Bafra ilimizin çok huzurlu bir ilçe olduğuna ben yürekten inanıyorum. Bafra’da suç oranları ciddi şekilde azaldı. Burada sadece suçla mücadele anlamında değil, kültürel, sportif, sağlık ve eğitim alanında da ciddi çalışmalar yapıldı. Bafra ilçemizin geleceği çok parlaktır. Bafra Türkiye’nin gözbebeği ve yıldızıdır. Burada görev yaptığım süre içerisinde Sayın Valimizin gösterdiği işbirliği ve hoşgörüsü ve özellikle insani özellikleri dolayısıyla kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ben katılımlarınızdan dolayı sizlere ve beni bağrına basan Bafralılara çok teşekkür ediyorum. Benim de sizlere olan hakkım eğer varsa helal olsun. Ben sizleri unutmayacağım, sizlerde beni hatırlayın. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

KAYKAMAMIMIZLA BİRLİKTE HAREKET ETTİK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in geldiği günden itibaren çok iyi diyaloglar kurduğunu belirterek, “Eğer bir şehirde birlik ve beraberlik olursa her zaman olumlu kazanımlar elde edilir. Aksi halde bir mesafe kat edebilmek mümkün değil. Biz Sayın Kaymakamımızla yaptığımız her işte, attığımız her adımda birlikte hareket edebildik ve kendisiyle iyi bir dostluk kurduk. Sayın Kaymakamımızı uğurlarken gerçekten üzüldük. Güzel bir imaj bırakarak, herkesin gönlünde taht kurarak buradan ayrılıyor olması çok önemli. Burada uzun süre hizmet etmesini isterdik ama bizi rahatlatan bir şey varsa o da Sayın Kaymakamımızın Şişli gibi büyük bir yere gidiyor olmasıdır.” dedi.

      BAFRA İL AYARINDA BİR İLÇE

        Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, ”Değerli Arkadaşlar; Kaymakam Bey, benim okul arkadaşım. Samsun’da da kendisiyle bir buçuk yıl çalışmak nasip oldu. Kendisi çok değerli bir kardeşimiz. Biz kendisinden memnun idik. Kendisine Bafra’nın il ayarında bir ilçe olduğunu ve buraya il ayarında yönetmek gerektiğini her zaman söyledim. Kendisi de tecrübesi ve burada kurduğu ilişkilerle Bafra’yı gerçekten çok güzel yönetiyor idi. Biz amirler şuna bakarız; bir ilçeden sorun gelmiyor ise orada başarı var demektir. Bir yerde sıkıntı var ise orada da başarısızlık var demektir. Gerçekten Bafra ilçemizden bize hiçbir sıkıntı gelmiyordu. Kaymakam Bey, burayı bir kaymakama yakışır bir şekilde yönetiyordu.

 

Bende 25 yıl kaymakamlığı severek yaptım. İnsanları sevmek lazım. İnsanlara hoşgörü ile yaklaşmak lazım. Kaymakamlar ilçenin sadece asayişinden sorumlu değildir.  İlçenin kalkınmasından, eğitiminden, sağlığından ve ilçedeki her türlü işten kaymakam sorumludur. O anlamda Sayın Kaymakamımız bütün konulara vakıf, sorunları öteleyen değil, sorunları çözen, tarafları bir araya getiren, takip eden ve işin çözüm yoluna bakan bir kardeşim idi. Kaymakam Bey, normal kararname ile değil, geçici görevlendirme ile Şişli Kaymakamlığına gidiyor.

 

Ben de İstanbul’da beş yıl kaymakamlık yaptım diyen vali Kaymak, “O yüzden ben de her zaman bütün meslektaşlarıma diyorum ki, İstanbul’u bilmeden Türkiye’yi bilemezsiniz. Mutlaka herkesin İstanbul’da görev yapması lazım. Çünkü İstanbul dünyanın ve Türkiye’nin önemli kültür, ticaret ve eğitim merkezlerinden birisi. Medeniyetler şehri. Gönül isterdi ki, Kaymakamımızı buradan Vali olarak gönderelim. İnşallah Şişli Kaymakamlığından Vali olarak gider. Allah utandırmasın. Allah çocuklarınızla ve eşinizle beraber Şişli’de çok güzel görevler yaparsınız. Biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. Yeni görev yerinin kendisine ve ailesine hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

   

        Konuşmaların ardından, Valimiz Sayın Osman Kaymak, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ziraat Odası Başkanı adına Kaşif Ünlü, Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rahmi Şahin, İş İnsanı Mehmet Torun, Bafra’da  görev süresi sona eren Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel’e hediye verdi.

bafra-kaymakamina-veda-etti.jpg bafra-kaymakamina-veda-etti-1.jpg bafra-kaymakamina-veda-etti-2.jpg bafra-kaymakamina-veda-etti-3.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.