Bafra Kaymakamı Adanur Yaşlılar Haftası Mesajı

Bafra Kaymakamı Adanur Yaşlılar Haftası Mesajı

Her yıl 18 - 24 mart tarihleri arası tüm ülkemizde olduğu gibi, ilçemizde de yaşlılar haftası olarak kutlanmaktadır.

A+A-
 Bu vesileyle, en anlamlı günlerimizden, sevgi ve saygıyı en çok hak eden, gölgesinde yetiştiğimiz çınarlarımız olan Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara, şükran ifadesi olacaktır. Onlar, yaşlandıklarında ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakılma ve yaşama hakkına da sahiptirler.
 
Ülke nüfusumuzun yaklaşık %10’unu 60 yaş ve üzeri kesim oluşturmaktadır. Bu haftanın kutlanmasındaki amaç toplumumuzu bilinçlendirmek adına bu kesimin sorunlarına çözüm politikaları üretmek, ömürlerine yıl katmak değil, kalan yıllarına kalite katmaktır. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devlet ve milletimizin öncelikli görevlerindendir.
 
Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır.
 
Bu duygularla saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömürler diliyorum.
 
Ahmet ADANUR
 
Kaymakam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.