Bafra karma ve medikal ihtisas OSB hız kesmiyor

Bafra karma ve medikal ihtisas OSB hız kesmiyor

Bafra karma ve medikal ihtisas OSB hız kesmiyor

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, OSB Müdürü Mustafa Reis ile birlikte yatırımcı firmaların Bafra Karma ve Medikal OSB’de devam eden inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundular.

 

Başkan Şahin ve beraberindeki heyet, halen Atatürk Bulvarı’nda faaliyetlerini yürüten Bafra İş Geliştirme ve İhracatı Destekleme Merkezi’nin inşaatını da gezerek bilgi aldılar.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra İş Geliştirme Ve İhracatı Destekleme Merkezi Projesi hakkında bilgiler verdi. Ticaret Odası Başkanı Başar konu hakkında şunları söyledi: “Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında 2009 yılında hazırlanan 2.280.000 Euro bütçesi olan Bafra İş Geliştirme ve İhracatı Destekleme Merkezi Projemizin çalışmaları sahada başlamıştır.

 

Faydalanıcısı olduğumuz, projenin, müşavirlik, Teknik yardım ve inşaat bileşenleri olmak üzere bütün bileşenlerin ihalesi tamamlanmış ve yer teslimleri de yapılmıştır.

 

İnşaat çalışmaları ve kobilerle ilgili çalışmalar da başlamıştır. İnşaatın kabası tamamlanmıştır. Yakakent, Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerini kapsayan 30 adet kobi projeye dâhil edilmiştir. Bu firmaların iş geliştirmesinin yanında 5 tanesi belirlenerek İhracata yönelik çalışmalar yapılmaktadır.“

 

OSB’nin son durumu, arsa tahsisleri ve istihdam hakkında bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise bölgede bugüne kadar, 33 firmaya 42 adet parsel tahsis edildiğini ifade etti.

 

Başkan Şahin incelemeler esnasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bölgemizde bugüne kadar, 33 firmaya 42 adet parsel tahsis edilmiştir. Bunlardan 20 firma üretim yapmaktadır. 6 firma inşaat aşamasında. Geri kalan 6 firma proje aşamasındadır, 1 firmamızda ise üretime ara verilmiştir.

 

Şu an üretime devam eden firmalarımızda, sezonluk olarak 550 kişi istihdam edilirken, sezon sonunda ise 360 kişi istihdam edilmektedir.  Proje aşamasında olan ve yapımı devam eden firmaların üretime geçmesi ile birlikte elbette istihdam sayısında büyük bir atış olacaktır. İnşaatı devam eden firmalarımızdan sadece biri olan Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri ve Yedek Parça firması ilk yıl 100 kişi, beş yıl içerisinde de kapasitesini artırarak 500 kişi istihdam edecek. Diğer firmalar da faaliyete başladıklarında Bafra’mızın işçi istihdam sayısında önemli bir sayıya ulaşacağız.

 

Bafra Organize Sanayi Bölgesi kabuğunu kırmıştır. Yönetimimizin, birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerimizin, odalarımızın katılımı ve gayretli çalışmalar neticesinde Organize Sanayi Bölgemize ilgi artmıştır. Şu an Bafra Karma ve Medikal OSB’de yatırımlar tüm hızı ve yoğunluğuyla devam ediyor. Buna bağlı olarak da yerlerimiz azaldı. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar beye özverili çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Firmalarımıza Bafra Karma ve Medikal OSB’yi tercih ederek yaptıkları önemli yatırımlar nedeni ile ayrıca teşekkür ediyor, bereketli kazançlar ve başarılar diliyorum.”

 

Belediye Başkanı Şahin ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Başar yaptıkları açıklamaların ardından Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB’de yapımı devam eden yatırımları tek tek gezerek incelemelerde bulundular. Bu incelemelerin ardından bölgede faaliyetlerini sürdüren firmalar da ziyaret edilerek istişarelerde bulunuldu.

bafra-karma-ve-medikal-ihtisas-osb-hiz-kesmiyor.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.