BAFRA İŞKUR MEGİP İLE MESLEKİ EĞİTİMDE İSTİHDAM İÇİN SAHADA

BAFRA İŞKUR MEGİP İLE MESLEKİ EĞİTİMDE İSTİHDAM İÇİN SAHADA

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi ile Bafra Mobilyacılar Odası Başkanlığı arasında arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için

A+A-

 kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Bafra Mobilyacılar Odası Başkanı Aydın EV, Bafra İŞKUR Müdürü Yakup ERGENLİK ve Mobilyacılar Odası üyeleri katıldı. Yapılan bilgilendirmelerden ziyadesiyle memnun olduklarını dile getiren Oda Başkanı Aydın EV; İŞKUR tarafından verilen teşvik ve desteklerden azami derecede faydalanıldığını, işbirliği kapsamında gerekli çalışmaların yapıldığını, bölgenin kalkınması için Mobilyacılar Odası olarak olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz ve İl müdürlüğümüzün teşvik ve destekler konusunda işverenlerimizin taleplerine oldukça önem verildiğini, işverenlerimizi ziyaret ederek sorun ve çözüm önerilerinin yerinde görerek istihdama daha fazla nasıl katkı sağlanılmasına çalışıldığını belirtti. İmalat sektöründe faaliyet gösteren Mobilyacılar Odasına bağlı üyeleri bu tür toplantılarla bilgilendirerek nitelikli eleman sorununa çözüm bulunabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardında İş ve Meslek Danışmanı Erdem GÖKDUMAN; “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” MEGİP hakkında İşverenlere sunum yaptı. Sunumda; İşverenlerin çalışan sayılarının yüzde ellisine kadar kontenjan talebinde bulunabileceklerini, yüz ve üzeri çalışana sahip yeni açılan firmalarda kontenjan sınırlaması olmayacağını belirtti. Mesleki eğitimde teorik ve uygulamalı eğitimi içerecek şekilde MEB veya üniversite tarafından onaylı eğitim programları uygulanacaktır. Teorik eğitim Oda/Borsa tarafından belirlenen eğitim mekânlarında veya işyerlerinde gerçekleştirilecek olup bu bölümde sınıftaki kişi sayısı 25’i geçemeyecektir. Mesleki eğitimler günlük en az beş en fazla sekiz ve haftada altı günü geçmemek üzere, haftalık en az otuz en fazla kırk beş saat olarak uygulanacaktır. Eğitimin toplam süresi 160 fiili günü geçemeyecektir. Eğitim süresince kursiyerlere 61,65 TL, işsizlik ödeneği almakta olan kursiyerlere ise 30,82 TL cep harçlığı verilecektir. Kursiyerler toplam mesleki eğitimin ¼’lük süresinin bitiminde eğitime devam eden kursiyerlerin en az yüzde ellisi, yüz yirmi günden az olmamak üzere en az fiili mesleki eğitim süresi kadar talepte bulunan işverene ait işyerlerinde veya başka işyerlerinde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç otuz gün içinde işe başlatılmak şartıyla istihdam edilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.