Bafra Görme Engellilerden Bafra ilçe Sağlık Müdürüne Ziyaret

Bafra Görme Engellilerden Bafra ilçe Sağlık Müdürüne Ziyaret

Samsun'un Bafra ilçesi Bafra Görme Engelliler Derneği Başkan Mustafa Kaplan ve yönetimi tanışmak, yapılan çalışmalarla alakalı bilgiler vermek amacıyla Bafra ilçe Sağlık müdürü Dr.Aytaç Akın'ı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Tanışma kısmından sonra Bafra görme engelliler derneği başkanı Mustafa kaplan dernek hakkında ve yaptıkları çalışmalarla alakalı kısaca bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bafra ilçe Sağlık müdürü Dr Aytaç Akın ise  şunları söyledi: "Öncelikle bu nazik ziyaretinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Ben Bafra görme engelliler derneğinin   yaptığı çalışmalarını yakından takip eden birisiyim,yaptıkları her öz veri çalışmalarını  gerçekten büyük bir taktirle karşılıyorum. Çünkü sizler Engellilerin Eğitim, Hukuk, Kültür, Ekonomik, istihdam, maddi, manevi bütün sorunları çözmek ve onların sosyal hayata katılmaları için canla başla çalışıyorsunuz.Aslında bu konuda gerek kamu, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız olsun toplumumuzun her birine ayrı ayrı görevler düşmektedir. 

Çünkü engellilik hepimizin ortak bir sorunudur. Üzülerek belirtmeliyim ki engellilik sorunu toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Ne zaman bu sorunlar tam anlamıyla çözülürse işte o zaman bu yara kapanmış olur. Ülkemizde Engelli sorunlarının  çözümü konusunda gerçekten son zamanlarda gerek devletimiz, gerekse diğer sivil toplum kuruluşları tarafından çok güzel çalışmalar yapılmaktadır. Hatta bu konuda birçok gelişmiş ülkelere göre ilerideyiz diyebilirim. Bu işin içinde olan sizler daha iyi bilirsiniz ki yapılan bu çalışmaları asla kafi göremeyiz. Bu anlamda yapılması gereken daha çok büyük işler vardır. Yapılan bu tür çalışmaları desteklemek hepimizin  görevidir. herkes bir Engelli adayıdır sözü ne yazık ki çoğumuz tarafından artık sıradan, basit, alışılmış bir söz haline gelmiştir. Halbu ki bu söz hafife alınmaması gerekir. Çünkü içeriğine baktığımız zaman bizlere çok anlamlı mesajlar vermekte, üzerimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. 

Bu gün Sağlıklı olabiliriz; ancak yarın sağlıklı olacağımızın garantisi hiç bir zaman  yoktur.

Kimin başına ne zaman ne  geleceği ve nelerle karşılaşacağını hiç belli olmaz .Herkes bir Engelli adayıdır sözündeki gerçek manayı anlamayanlar ancak bir gün başına olumsuz bir durum geldiğinde işte o zaman bu sözün ne kadar doğru bir söz olduğunu çok iyi anlamaktadır. 

Aslında başımıza birşey gelmeden önce bu sözün taşıdığı derin manayı gerçek olarak anlamalı ve asla hatırımızdan çıkarmamalıyız dedi.

Bu sözü hayatımızın bir kuralı olarak benimsemeli, herkes bir engelli adayıdır bilinciyle yaşamamız gerekir. Bizler bu anlayış doğrultusunda hayatımıza yön verir ve bu istikamet üzere adımımızı atarsak engellilerin karşılaştığı sorunlarla alakalı toplum olarak sorumluluklarımızın da farkına varmış oluruz. Engellisiyle, engelsiziyle, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle herkes bu toplumun içindedir; ancak hiç kimse birbirinden asla ayrı değildir. Toplumumuzu yücelten en önemli unsurlardan biri de farklılıklarımızdır. Bizler farklı inanç ve görüşlerimizle, farklı engellerimizle eşit haklara sahip daima ayrılmaz bir bütünüz.  
 Ben Engellileri ikinci sınıf vatandaşı olarak görmek ve onları toplumdan uzaklaştırmak, onlara karşı yapılan en büyük haksızlık olarak düşünüyorum; Çünkü engelliler içerisinde girişken, üretken, verimli ve topluma faydalı kimseler mutlaka vardır. Örneğin; Ülkemizde birçok müzissiyen, ressam, yazar, şair veya devletimizin çok önemli birimlerinde görev almış görme engelli vatandaşımız olduğunu hepimiz de biliyoruz. Şunu en samimiyetimle belirtmeliyim ki Toplumumuzu en değerli kılan engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlarsak, bence o toplum için büyük bir kayıp ve büyük bir eksikliktir. Bu yüzden onlara elimizden gelen desteği vermeli ve onları toplumla buluşturmalıyız. Bana göre engellilik bir sorun değil, sadece bir farklılıktır, bir şey yapmaya da asla engel değildir. Eğer engellileri toplum dışına iter, onları ikinci sınıf vatandaşı olarak görürsek işte o zaman büyük bir sorun var demektir. Anlaşılıyor ki Engelliliği bir problem haline getirmek tamamen biz insanların elindedir. Öyleyse farklılıklarımızla herkesin bu toplum içinde olduğunu ve kimsenin de birbirinden ayrı olmadığını düşünüyorsak engelli vatandaşlarımızın da hak ettiği her türlü haklarını vermek durumundayız. Hem devlet, hem de millet olarak engelli vatandaşlarımızın da her türlü sorunlarını çözmek ve topluma katılmalarını sağlamak için  onlara gereken imkan ve şartları verirsek işte o zaman tüm insanları engelsiz, sorunsuz bir toplumla buluşturmuş oluruz. Yaşadığımız bu dünyayı herkesin yaşayabileceği erişilebilir bir dünya haline getirmiş oluruz.” diye belitti.


Yaptıkları ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Bafra Görme Engelliler Derneği başkanı Mustafa Kaplan, Engelliler konusunda duyduğu hassasiyetlerinden dolayı Bafra ilçe sağlık müdürü Dr. Aytaç Akın’a teşekkür etti. Ara sıra yaptığı espirilerle ortamı renklendiren sağlık  müdürünün sabimi  davranışı konuklarının hiç dikkatlerinden kaçmadı.

Bafra İlçe Sağlık müdürü Dr. Aytaç Akın ise  yaptığı espirilerden dolayı ziyadesiyle memnun kalan Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte  bu durumu bir anı olarak sürekli hatırlayacaklarını belirttiler. Keyifli, espirli bir sohbet havası içinde geçen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. 

Hayırlı olsun ve başarı dileklerinin ardından ziyaret hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.

Haber:Ebu Bekir Yılmaz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.