Bafra GİAD Yeni Konsepti İle 3.Dönem 11.İstişare Toplantısını Düzenledi

Bafra GİAD Yeni Konsepti İle 3.Dönem 11.İstişare Toplantısını Düzenledi

Bafra GİAD Yeni Konsepti İle 3.Dönem 11.İstişare Toplantısını Düzenledi.

A+A-

08.10.2018 tarihinde Dönerhan Restorantta yapılan istişare programına Bafra Giad Yönetim Kurulu ve Üyeleri Katıldı. Üç aylık bir aradan sonra tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşayan dernek üyeleri birbirleri arasında fikir alışverişinde bulundular.

Dernek Üyesi Aynı zamanda Özel Bafra Aday Eğitim Kurumları ortağı olan Fatih Kazım Kuruçaylı ‘nın gündeme dair şiir ve konuşması ile başlayan toplantıda Başkan Güngör’ün konuşması ile devam edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Güngör; 3 aylık bir aradan sonra yine sizlerle beraberiz, tabi bu verilen arada üyelerimizle beraber olamasakta Yönetim olarak faaliyetlere devam ettik , sonuçta hayat devam etmekte, Bafra için ve derneğimiz için çalışmaya devam etmek zorundayız. Sizlerden ayrı kaldığımız bu kısa arada; - Bafra Genç İşadamları Derneği ( Bafra GİAD ), Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi ve Samsun KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere 19-22 Temmuz 2018 ile 9-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında 2 oturumdan oluşan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı verilmiş ve kursu başarıyla tamamlanmıştır. 40 kursiyerin katıldığı bu eğitim programında kendi işini kurmak isteyen adayların neler yapması gerektiği, piyasa koşulları, ekonomik çıkarımlar, kendi işini yönetme, stratejik planlama gibi konularda eğitimler tamamlanmıştır. Başarılı olan kursiyerlere Sertifikaları verilmiştir. Kursiyerlerimizden bir tanesi firmasını kurdu ve faal hale geldi , Başka bir kursiyerimiz ise eli kulağında açmak üzere, Bunların takiplerini yapıyoruz, Gerekli desteklerini vermeye çalışıyoruz, Sonuçta Ekonomiye katkı eşittir istihdama katkı demektir. Doğal olarak buda herkese fayda sağlamaktadır. - Diğer Bir durum ise Belediye Başkanlığı bünyesinde Ortak Akıl buluşmaları ile Belediye Başkanımız Sayın Hamit Kılıç Beyin bizleri 11 Eylül’de ortak akıl toplantısına davet etmesidir. Aynı gemide yol alan yolcular olarak sorunlar ortak, çözümler ise parlak fikirlerden geçer mantığıyla Bafra’daki sorunları bir dosya eşliğinde çözümleri ile beraber kendisine teslim ettik. Bu konularla ilgili bazı başlıklar ise şöyledir; Kuş cennetinin kapanan yol sayesinde gelen ziyaretçilerin Bafra’ya uğrayamaması ve Kuş cennetinin Bafra’ya faydasının kalmaması, Ölümlü Kavşaklardan Tofaş kavşağı sorunu ve çözüm önerileri, organize sanayi köprüsü ile organize sanayi yolu sorunu ve çözümü, Bafra’daki trafik sorunu ve dolmuş indir bindir hatlarının düzenlenmesi.

- Ve En önemli olgulardan biri olan iki adet projemizin 26-eylül-30 eylül arası düzenlenen 4.Tarım fuarında Belediyemiz, İlçe tarım Müdürlüğümüz , Ziraat odası ve Ticaret odasının beraber katılım yaptığı Bafra ovası standına bu yıl faaliyete geçen iki projemizle bizleri de davet etmeleri oldu. Bu Gurur verici olayda ne kadar doğru adımlar attığımızı gördük. Yöresel Lezzetler ve Organik Tarım Solucan Gübresi projelerimiz ile Bafra’mızı ve bölgemizi tanıtmanın gururunu yaşadık. Emeği geçen herkese tekrarda teşekkür ederiz.

Aynı zamanda siz üyelerimizle buluştuğumuzda biraz da sizlerin bizlere yaptığınız işlerle kendinizden bahsediyor olması ile bu toplantılara yeni bir konsept getirdik. Yönetim Kurulumuzun belirlediği firma sahiplerinin yaptığı işlerle ilgili bizi bilgilendirmeleri gelecekte ihtiyacı olan arkadaşların sizlerle iletişime geçmelerine olanak sağlayacaktır. Bu bakımdan bu akşamki konuşmacılarımız; 1- Hasan Tuslak – Ömürsan Endüstriyel Mutfak 2- Ahmet Çelebi – Kızılırmak Ar Beyaz Eşya

3- Muharrem Uyar- Çağdaş Yapı 4- Gürol Saraloğlu –Karadeniz Rulo Çim

Verdikleri Bilgiler için teşekkür ederiz. Aynı zamanda Derneğimizin kurulduğu günden bügüne bizlere desteklerini esirgemeyen, aynı zamanda yaptığımız istişare toplantılarına ve yönetim toplantılarına en yüksek katılımı sağlayan üyelerimizden ; 1- Faik TURAN – (ECT Motorlu Araçlar ve İnşaat/Mütehahittlik) 2- Ercan KÖSE - (Osmanlı Yapı Grup) 3- Mesut Gamsızoğlu – (Gamsızoğlu Tarım –Çeltik ve Zirai İlaç) kendilerine teşekkür ediyorum.

Dernek üyelerinin fikir alışverişi ve yapılacak olan projeleri değerlendirmeleri ile istişare toplantısı tamamlandı.

bafra-giad-yeni-konsepti-ile-istisare-toplantisi-duzenledi34.jpgbafra-giad-yeni-konsepti-ile-istisare-toplantisi-duzenledi1.jpgbafra-giad-yeni-konsepti-ile-istisare-toplantisi-duzenledi3.jpgbafra-giad-yeni-konsepti-ile-istisare-toplantisi-duzenledi5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.