Bafra GİAD Eylül Ayı İstişare Toplantısını Yaptı

Bafra GİAD Eylül Ayı İstişare Toplantısını Yaptı

Bafra Genç İşadamları Derneği Eylül Ayı İstişare Toplantısı Bafra Öğretmen evinde Bafra İşkur Müdürü Yakup ERGENLİK ve Bafra Sgk Müdürü Murat Çakıcı’nın katılımı ile gerçekleşti

A+A-

Eylül Ayı İstişare toplantısında açılış konuşmasını yapan Bafra Giad Yönetim Kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR “2011 yılında büyük bir özveri ile kurulan derneğimiz 6 sene gibi kısa bir sürede isminden her platformda söz ettiren yaptığı faaliyetlerle ses getiren kapsamlı bir Sivil toplum kuruluşu olmuştur. Bu anlamda Eski başkanımız Yavuz Selim MURATOĞLU ve yönetim kuruluna teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Emekleri tartışılmaz. 2017 yılının Mart ayında aldığımız bayrağı yeni yönetim olarak daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Bafra’mızda kurumlarımızla ve bölgemize Katma Değer yaratan bir çok özel firmalar ile görüşmeler yaptık. Yani Bafra’ya bir değer kazandırabilmek için kendi işimizden gücümüzden zaman ayırarak ve de GENÇLİK sorumluluğunu unutmayarak özenle bölgemizin refahı için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki STK ların yasal bir yaptırım gücü olmadığından yapacağımız projeler bazen zaman alıyor bazen de sadece düşünce olarak kalıyor. Ancak bir şekilde bu gönüllülük esasına dayalı çatı altında herkes omuz omuza yürüyor ve de hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Birçok sorunla karşılaşıyoruz bir çok şeye değiniyoruz, kimilerinin hoşuna gidiyor kimilerinin zoruna gidiyor, bazen haklı olduğumuz konularda dahi yerden yere vuruluyoruz bazen de gerçekten takdir ediliyoruz, ancak bunları hepsi bizi daha şevkle işimize ve Bafra’mıza bağlıyor. Çünkü şehrimiz ne kadar iyi olursa bizlerde o kadar güçlü oluruz düşüncesindeyiz. Çıkarsız ve Beklentisiz. İşte bu yüzden bu inanç bölgemize mutlaka katkı sağlayacaktır. Bizler buna inanıyoruz.
Ülkemizin genel sorunlardan bir tanesi işsizliktir.TUİK verilerine göre 2015 de işsizlik oranı %10.3 iken 2016 da ise %10.9 dur. 2017 nin 6. ayında ise rakam %10.2 ye gerilemiştir. Buna bağlı olarak kayıt dışı istihdamda peşinden gelen sorunlar içerisindedir. Devletimiz bu konuda yasalarında bir çok geliştirme ve ilgili kurumlarında da bir çok iyileştirme yaparak işsizlik ve kayıt dışı istihdamla ilgili önlemler almaya her sene ortaya çıkan işsizlik oranlarını ve kayıt dışı istihdam rakamlarını azaltmaya çalışmaktadır. Bu konuda Bafra GİAD olarak 2015 yılında Samsun İş-Kur Bölge Müdürlüğü istatistikçi ve istihdam uzmanı Rıdvan YILDIZ ile yaptığımız istişare toplantımızda Bafra’da yeni başlatılan işbaşı eğitimi programı ile en fazla istihdamı derneğimiz sağlamış ve ilerleyen zamanlarda da katlanarak devam etmiştir. Geçen 2 yıl içerisinde hem üye sayımızdaki artış hem de üyelerimizin personel sayılarındaki artış istihdama ne derece önem verdiğimizin bir göstergesidir. Ortalama 65 üye ile yaklaşık 1800 kişi istihdam etmekteyiz. Ortalama olarak aylık Bafra’ya sağladığımız ekonomik katkı minimum 1800kişi x1400asgariden =2.520.000,00 TL dir. İsteriz ki bu sayı 2 katına çıksın ve bölgemize ekonomik anlamda daha fazla katkı sağlansın. Bu bağlamda bölgesine sevdalı ve kendi içinde bir çıkar gütmeden sadece bölgesi için güzel şeyler yapmak için çırpınan biz Genç İş Adamlarının ekonomimizi daha fazla nasıl canlandırabilir, bölgeye nasıl daha iyi nefes aldırabiliriz konularında paydaş kurumlar ile ilişkilerimizi sıkı tutup oluşturacağımız projeler ile hem istihdama daha fazla katkı sağlamak hem de bölgemizin ekonomisi çanlı tutmak açısından neler yapabileceğimizi ortaya koymamız gerekmektedir.
Bu gerekçe ile bu akşam derneğimiz üyeleri ile İŞKUR arasında yapacağımız “İSTİHDAMA KATKI” projesinin Ön Protokolü ile belli sayıda bir Personel istihdamı sağlanacak , nitelikli eleman yetiştirmede çeşitli kursların üyelerimiz nezninde açılması sağlanacak ve de Bafra’mızın ekonomisine bir katkı sağlayacağız.
Sayın misafirlerimize davetimizi kabul edip geldiğiniz ve bize gösterdiğiniz önem için teşekkür ediyorum.”dedi
Konuşmaların ardından Bafra Genç işadamları derneği ile işkur arasında “İSTİHDAMA KATKI PROJESİ” ile bölge istihdamına ve ekonomisine destek sağlamak için ön protokol imzalandı.

bafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-001.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-002.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-003.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-004.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-005.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-006.jpgbafra-giad-eylul-ayi-istisare-toplantisini-yapti-007.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.