BAFRA GİAD 12. İSTİŞARE TOPLANTISI

BAFRA GİAD 12. İSTİŞARE TOPLANTISI

Bafra GİAD 12.İstişare Toplantısı S.B.Ş.B. koordinatör Daire Başkanı Eyüp Elmas katılımı ile gerçekleşti.

A+A-

                Büyükşehir Belediyesi Koordinatör Daire Başkanı Eyüp Elmas ve Bafra’da iken bölgenin Turizm rehberini çıkartan Bafra’da Kırsaldan merkeze ayak basmadık yer bırakmayan Nermin Ülker ve Atakum İlçe Tarımda görevli Bayram Ülker Katılımı ile 12.istişare toplantısı düzenlendi.
                Eyüp Elmas Bey ; Samsun’daki İlçelerin Kalkınma Planı Oluşturulmak için çaba harcıyoruz, bu maksatla 17 ilçenin Veri Kısmı, Strateji Kısmı Planlaması yapılmaktadır. Bu işler bittiğinde elimizde ilçelerin elindeki değerleri nasıl katma değere dönüştürebiliriz bunların projelendirilmesine geçilecektir. Böylelikle bölgenin kalkınması hedeflenerek yatırım yapacak müteşebbislere de hazır projeler oluşturulacaktır.  
                Aynı zamanda bünyemizde Kümelenme İnavasyon Merkezimiz var. Bu merkezimizde Kültür, Sağlık,Mobilya,Tekstil,Su ürünleri, Butik Çikolata, Tıbbı Bitkiler, Süs bitkileri, Hayvancılık v.b. gibi bir çok sektör üzerine konunun en iyi öğretim görevlilerini ve sektördeki iş insanlarımızı birleştirerek bölgemiz için bilimsel açıdan da verilere dayalı büyüme planlamaları ve sektör geliştirilmesi yapılmaktadır.
                Zamanında Bafra’da görev yaparken 7 günde Şehri Seyr-i Bafra adı altında bölgenin turizm rehberini çıkartmış ve bölge dışından insanlarımız geldiğinde A-dan Z-ye Bafra’yı  tanıtan ve gezip görülecek yerler açısından güzel bir rehber oluşturulmuştur. Bunun yanında Süs bitkileri, Kesme Çiçek gibi bir çok proje fikri çıkmış ve alt yapısı hazırlanmıştır. Avlak Yapımı, Sakin Şehir Kolay projesi gibi Organik Çeltik ve Organik Manda gibi birçok fikir ve proje yine bölge için oluşturulmuş ve alt yapısı hazırlanmıştır.
                Düşünceler mantıklı ve aynı hedefe yürüyorsa zaten bir şekilde aynı fikirler ve düşünceler ortaya çıkıyor ve birleşiyor. Ben bu akşam sizlerde o ışığı gördüm, Bafra için Sizin gibi bölgesine değer veren ve gönüllü olarak çalışan bir dernek bölge için bir şanstır. Umarım beraberce bölge için bir çok projelere imza atarız. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

                Dernek Başkanı Güngör, Bafra’da görev yaptığınız zamanda bir çok proje fikrinizi gördük,  yapmak istediklerinizi gördük ve hatta Balon turizminin kısa süre içinde Belediyemizle beraber faal hale getirdiniz. Nermin hanım bölgenin Turizm rehberi çıkartmak için baya bir zamanını harcadı, Bafra’da gezilip görülecek yerler açısından bir rehber oluşturulmuşsa kendisinin meşakkatli çalışmasındandır, bizde sonuçta bölgenin çıkarlarına ekonomisine ve değerlerine sahip çıkabilmek değer katabilmek açısından projeler oluşturmaya çalışıyor ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Özellikle sürdürülebilir proje olmalarına önem veriyoruz. Bunun en iyi iki örneği Organik Tarım- Solucan gübresi projemiz ve Yöresellezzetle projemiz olmuştur. Halen ikisi devam etmekte ve iyi bir ivme kazanmış durumdadır. Şu anki hedefimiz bölgenin Turizme katkı sağlayacak bir projedir.  Bafra’da 1 gün 1 gece tarzı yada Tur şirketleri vasıtası ile Bafra’da rehber eşliğinde geziler düzenletmek bunun başında geliyor,  Umarım gerçekleştiğinde basın yoluyla da paylaşacağızdır. Akabinde bu durumun gelişmesi Bafra’da konaklama sorunu doğuracaktır, devamında güzel bir yer belirlenebilirse yada belirleyebilirsek bir Otel yapımı ile ilgili ilgili müteşebbisler ile temasa geçip bölgemize güzel bir otel kazanımı da yapılabilir. Tabi bunların hepsi uzun zamanda yapılacak işler, ancak aslı olan azmetmek, biz genç iş adamları olarak bölgemize yatırım yapmaya ve sorunlarını her yerde çözümleri ile dillendirmeye gayretliyiz.

Toplantımıza katıldığınız ve bizleri kırmayıp geldiğiniz için yönetim ve üyelerim adına hepinize teşekkür ediyorum.
 

istisare-toplantisi-1-002.jpg istisare-toplantisi-2-002.jpg istisare-toplantisi-3.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.