Bafra Fen Lisesinde Yangın Tatbikatı

Bafra Fen Lisesinde Yangın Tatbikatı

Bafra ilçesinde, Sivil Savunma Günü kapsamında Afet ve Acil Durum(AFAD) ekiplerinin katılımıyla

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bafra Bölge Grup Amirliği tarafından Bafra Fen Lisesinde yangın tatbikatı yapıldı.

Bafra’da bulunan Fen Lisesi’ndeki öğrencilere AFAD ekipleri tarafından seminer ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.

     Etkinlik,  AFAD ekibinin okulun konferans salonunda afetlerde yapılması gerekenler ve afet öncesi alınabilecek önlemler hakkında bilgilendirmesiyle başladı.
     Çalan siren ile birlikte okulu hızlı bir şekilde yangın çıkışı ve diğer çıkışlardan tahliye eden öğrenciler okulun bahçesinde toplandı. Okul bahçesinde AFAD aracını ve kullanılan malzemelerin  bir kısmını tanıtan ekipler arama kurtarma çalışmalarında kullanılan Çiçi isimli arama kurtarma köpeğini tanıttı.

                   AFAD FEN LİSESİNDE TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRDİ

     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü personeli Bafra Fen Lisesinde öğrencilere, temel afet bilinci ve ilk 72 saat eğitim ve tahliye uygulaması eğitimi yaptı.

      28 Şubat Sivil Savunma günü ve Mart ayındaki Deprem Haftası sebebiyle, Bafra Fen Lisesi öğrencilerine AFAD ekipleri tarafından seminer, deprem ve Acil durum tatbikatı verildi. 

     Okulda seminer sonrasında yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilere okulda herhangi bir acil durum çıktığında neler yapması gerektiği hakkında bilgiler verilip uygulama yaptırıldı. 

     Okul bahçesine çıkan öğrencilere çıkan yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. Son olarak AFAD görevlilerinin acil durumlarda kullandığı ekipmanları öğrencilere tanıttı.

       Okul bahçesinde yakılan tatbikat ateşi, okul bahçesine gelen itfaiye ekiplerinin güvenlik önlemleri ile okul öğrencileri söndürdü.
      Konferansta afet için bir önlem olan afet çantalarının önemli olduğunu söyleyen ve bir şişe suyun bile hayati önem taşıdığını belirten AFAD çalışanlarından Ahmet Turunç çantada olması gereken malzemeleri ifade etti.
       Ahmet Turunç, “Afet çantasında özellikle olması gereken malzemeler vardır. Bunlar afet durumlarında büyük önem taşıyabilir. Çakı, düdük, nakit para, battaniye ve uyku tulumu, makas, koli bandı, plastik naylon örtü, pilli radyo, el feneri ve yedek piller, kişisel ilk yardım çantası, sürekli kullandığınız ilaçlar ve reçeteleri, yeterince su ve yiyecek maddesi ( konserve ve paket),hijyen maddesi, önemli evrakların fotokopileri. Bu malzemeler afet çantasının mecburi olanlarıdır. Kendi ihtiyaç ve durumunuza göre liste uzayabilir” dedi.  
         NAMIK AZGIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.