Bafra Fen Lisesi öğrencileri uluslararası TUBİTAK yarışmasında.

Bafra Fen Lisesi öğrencileri uluslararası TUBİTAK yarışmasında.

Bafra Fen Lisesi öğrencileri uluslararası TUBİTAK yarışmasında.

A+A-

Samsun'un Bafra İlçesinde Yarışmaya katılan Fen Lisesi öğrencileri ve yönetimi kendilerini yalnız bırakmayan öğretmenlerini, hocalarını ve kendilerine destek veren iş adamlarına Bafra Öğretmenevinde kahvaltı vererek ağırladı.

Programda konuşan  bir okul öğrencilerinden Emirhan Yazıcı; ‘önemli olan bu yarışmaya katılmaktı uluslararası bir yarışmaya lise bazında bir takımın katılması çok zor bir durumdu. Yarışma da başarı elde edebilmek önemli değildi. Bizim amacımız bu yarışma da alacağımız tecrübe bizim için daha önemliydi. dedi. 

TUBİTAK tarafından düzenlenen uluslararası insansız hava aracı (UAV) yarışmasına başvuran Bafra Fen Lisesi iki etabı aşarak yarışmaya katılmaya hak kazandı. 2015 yılında düzenlenen Tasarla-yap-uçur (TYU) yarışmasında Türkiye şampiyonu olan Bafra Fen Lisesi takımı bu yıl tubitak tarafından düzenlenen uluslararası tubitak (UAV) yarışmasına davet edildi. Yarışmaya davet edilen Fen Lisesi öğrencileri, Mehmet Emin Ak, Emirhan Yazıcı, Ahmet Kıraç ve Alper Şahin Burhan Apaydın danışmanlığında tubitak yarışmasına katılmaya hak kazandı ve Kocaeli’nin Gebze-Çayırova yerleşkesinde düzenlenen yarışmada ‘umut vaad eden gençler takımı’ ödülüne de layık görüldü.

Bafra öğretmenevinde düzenlenen program daha sonra kendilerine destek veren öğretmenlerine, iş adamlara verilen plaketle son buldu.

bafra-fen-lisesi-ogrencileri-uluslararasi-tubitak-yarismasinda..jpgbafra-fen-lisesi-ogrencileri-uluslararasi-tubitak-yarismasinda.-001.jpgbafra-fen-lisesi-ogrencileri-uluslararasi-tubitak-yarismasinda.-002.jpgbafra-fen-lisesi-ogrencileri-uluslararasi-tubitak-yarismasinda.-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.