Bafra Devlet Hastanesine akın etti

Bafra Devlet Hastanesine akın etti

Bafra’da akşam saatlerinde Bafra Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluk hastaları ve yakınlarını içinden çıkılmaz bir hale soktu.

A+A-

Mevsim geçişleri insanların sağlığını olumsuz etkilerken şikâyetlerin çoğunun soğuk algınlığı ve grip hastalığından olduğu gözlemlendi. Dün akşam saatlerinde Bafra Devlet Hastanesi'nde oluşan yoğunluk hasta ve hasta yakınlarını bir hayli bunalttı.

Hastanenin acil servisinde yeni  uygulamaya giren sıralı sistem “numaratör” uygulaması hastalar tarafından güzel olarak yorumlansa da bazı detayların gözden kaçması hasta yakınlarını isyan ettirdi. Acil içerisinde yaşanan yoğunluğa  yetişmeye çalışan az sayıda doktor ve personel talebi karşılamakta zorlandığı görüldü.
Ayrıca çok sayıda gribal enfeksiyon şikayetleriyle hastaneye gelen hastayla, kronik rahatsızlık vakalarından, kalp rahatsızlığı veya daha ciddi bir rahatsızlık nedeniyle acile gelen hastaların aynı şekilde sıra bekliyor olması detayların bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya çıkardı.
 Hastane acilinde konuşan bir hasta yakını “annemi kalp rahatsızlığından dolayı Bafra Devlet Hastanesi acil servisine getirdim. Burada ilk müdahale sonrası sıra verildi. Biz acil servis dışında bir müddet bekledikten sonra bizi içeri aldılar. Orada da yine belli bir süre bekledikten sonra doktor geldi. Takriben yarım saat bekledik. Kalp hastası için bir saniyenin bile önemi varken yarım saat bekletilmek ne kadar doğru. Bir taraftan acili düzene sokmaya çalışmaları elbette güzel olmuş. Fakat acil, önemli, önemli ve öncelikli sıralamasının olması gerektiğini düşünüyorum. Yetkililerin bu uygulamayı daha hassas hale getireceklerini  umuyorum ”dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum