BAFRA DA ACİL YARDIM TİMİ KURULUYOR

BAFRA DA ACİL YARDIM TİMİ KURULUYOR

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ilçede acil yardım timi kurulması konusunda bir toplantı yaptı.

A+A-

Toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Belma Özel, İlçe Jandarma Komutanı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Samsun Hassas Şube Müdürü Ali Rıza Güntekin, Samsun İl Afetler  Acil Durum arama Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Samsun Büyükşehir Belediye İtfaiye Grup Amiri Yaşar Topçu, Toplum Sağlık Merkezinden Dr. Aytaç Akın ve Remzi Dülger, Bafra Belediyesinden  Metin Sekban, sivil olarak ise Hüseyin Kale ve Bülent İğci katıldı.

                Bafra ilçesinde meydana gelebilecek muhtemel afet olaylarına karşı acil müdahale edebilmek üzere kurulması planlanan acil yardım timi ile ilgili konular hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

                Toplantı öncesi açıklama yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan Bafra ilçesi her tarafı sularla çevrili,  denizi ve gölleriyle bir arada olan bir yerdir.  Ama bir tane ön müdahale yapabilecek bir arama ve kurtarma timimiz bile yoktur. Bu oldukça eksik konularımızdan bir tanesi. Bu arama kurtarma ekibini en kısa zamanda kurmalıyız. Geçtiğimiz günlerde ilçemiz de acılı ve üzücü bir olay yaşadık. Gıcı gölünde yaşanan boğulmada 7 kişiyi kaybettik. Aslında bir kurtarma timimiz olsaydı Samsun ilimiz ve çevre illerden kurtarma ekipler gelene kadar deneyimli olacak olan bu arama ve kurtarma timimiz ön müdahalesini yapabilirdi. Boğulma vakaları genelde eğitimsizlikten meydana geliyor. Anne ve babalar eğitilmeli ve daha sonra ise çocuklara da okullarda bu konuda eğitim verilmelidir dedi.

                Toplantı sonrasında Samsun Hassas Şube Müdürü Ali Rıza Güntekin’in  hazırlamış olduğu  boğulma konulu vakalara uygulanması gereken yöntemler konulu  3 dakikalık cd izlendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.