BAFRA CHP ŞEVKİ YILMAZ DEDİ

BAFRA CHP ŞEVKİ YILMAZ DEDİ

CHP’nin Bafra’da, yaptığı ön seçimde 1624 partilinin milletvekili adayını seçmek için saat 08.00’da başlayan ön seçimde, saat 17.00’ye kadar devam etti.

A+A-

Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla 45 yerde ön seçim kararı alan CHP’de, örgüt denetimindeki seçimler başladı.

        2015 genel seçimleri öncesi CHP’de bugün sandık heyecanı yaşayan CHP Bafra teşkilatı üyeleri, milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla, bugün Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinde, sandık başına gitti.

                                  CHP’DE ÖN SEÇİM HEYECANI 

      Parti üyeleri, T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu belge veya parti ön seçim seçmen kartı ile oy verebiliyor.

     Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bafra’da milletvekili adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde oy verme işlemi başladı.

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, Samsun’da CHP’nin 22 tane aday adayının 5 tanesinin Bafra kökenli olduğunu söyledi.

           BAFRA’DA 892 OY ALAN ŞEVKİ YILMAZ BİRİNCİ ÇIKTI

     CHP Bafra ilçe Başkanı Nihat Oktay, “Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi ilk defa Avrupa’dan özlediğimiz, Avrupa temsil demokrasi dediğimizi halkın iradesinin sandığa yansımasını ön planda tutan ve birinci derecede yönlendiren sistemi bu seçimde 45 ilde bugün uygulanmaktadır. Bu illerden bir tanesi de Samsun’dur. Cumhuriyet Halk Partisi bugün Samsun’un Bafra ilçesinde, bugün ün seçim yapmaktadır.8 tane sandığımız vardır. 8 tane sandıktan 1624 seçmenimiz, Samsun’da kendisini temsil edecek, vekil adaylarını belirlemektedir. Bu gerçekten partimiz için çok önemli bir gelişme, Türkiye’deki demokrasi için çok önemli bir gelişme, bildiğiniz gibi genel başkanımızda, İzmir bölgesinden bugün ön seçime girmektedir. Genel başkanımızda diğer aday adayı arkadaşlarımız gibi ön seçime girecek ve halkımızın karşısına çıkacaktır. Bu yönden çok mutluyuz. Delege ile yapılan veya temayül sistemi ile yapılan oylama sistemi kalkmış, tamamen üyelerimizin hepsini kapsayan yaklaşık Samsun’da, 12 bin 600 üyenin belirleyeceği Samsun bölgesinin milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gidildi. Bu ön seçim bir bayram ve şölen havası içerisindedir. Bu ön seçim inşallah partimize ve memleketimize hayırlı olur” dedi.

               BAFRA’DA CHP’DE ÖN SEÇİM SONUÇLARI:

       Ön seçime göre, Şevki Yılmaz 892, Şaban Sevinç 721, Cengiz Sezgin 655, Recep Kılıç 633, Abdullah taşkın 204, Hayati Tekin 404, Atıf Tomrukçu 263, İsmail Tutoğlu 383, Kemal Zeybek 304, Nazım Alkan 127, Mehmet Atalay 283, Metin Burma 238, Rahim Çavga 49, Fatma Nacile Çokay 273,Müşvik Veysel Erdoğan 210,Suat Hayri Erdönmez 137, Orhan Güney 44, Neslihan Hancıoğlu 530, Dürdane Kılıç 129, Kum ru Köseler 139, Adem Orman 284 ve Sevdican Süer 84 oy aldı.  

     CHP Samsun Milletvekili Aday Adaylarının ön seçim pusulasındaki sıralaması şu şekilde;1- Abdullah Taşkın,2- Hayati Tekin,3- Atıf Tomrukçu,4- İsmail Tutoğlu,5- Şevki Yılmaz,6- Kemal Zeybek,7- Nazım Alkan,8- Mehmet Atalay,9- Metin Burma,10- Rahim Çavga,11- Fatma Necile Çokay,12- Müşvik Veysel Erdoğan,13- Suat Hayri Erdönmez,14- Orhan Güney,15- Neslihan Hancıoğlu,16- Dürdane Kılıç,17- Recep Kılıç,18- Kumru Köseler,19- Adem Orman,20- Şaban Sevinç,21- Cengiz Sezgin, 22- Seydican Süer. 
               NAMIK AZGIN  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.