BAFRA BÜYÜK CAMİ AVLUSUNDA ORGAN BAĞIŞI STANTI KURULDU

BAFRA BÜYÜK CAMİ AVLUSUNDA ORGAN BAĞIŞI STANTI KURULDU

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce öğretmenleri Naim Okay’ın koordinatörlüğünde, Büyük Camii avlusuna stant kurarak, Cuma namazına gelen cemaatin organ bağışlarını kabul etti.

A+A-

YÜREĞE DOKUNUP ORGAN BAĞIŞINI ANLATTILAR

         Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce öğretmenleri Naim Okay’ın koordinatörlüğünü yaptığı Organ Bağışında Gençlerle el ele projesi kapsamında Bafra Büyük Cami avlusunda, çok kişinin organ bağışında bulunduğu çok anlamlı bir etkinlik düzenlediler. 
         Gerek bilimsel gerekse dini yönden organ bağışının bir sakıncası olmadığı hatta dinimizce sevap olduğunu öğrenen gençler, ailesinden veya çevresinden en az iki kişiyi etkileyerek organ bağışına ikna etmesini amaçlayan 2014 Ekim ayında başlayan proje kapsamında onlarca etkinlik yapıldı.

                   ÖRNEK ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ETKİNLİK

      Organ bağışında farkındalığın artırılması için yapılan bu etkinlik ise cami hocasının Cuma hutbesinde, ‘Organ yetmezliği rahatsızlığı çeken hasta sayısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla artmaktadır Bugün ülkemizde 25 binden fazla kişi organ bekleme listesindedir. Her yıl yaklaşık 4 bin kişi bu listeye eklenmektedir. Organ bağışındaki eksiklik nedeniyle her yıl yaklaşık 2500 hasta organ nakli olamadan hayatını kaybetmektedir. Organ bağışının dinimizce bir sakıncası yoktur. Hatta çok büyük sevaptır. Kutsal kitabımız Kur-anı Kerim “ Bir insanı yaşatmak tüm insanlığı yaşatmak kadar sevaptır” der. Maide süresi 32. Ayet’ organ bağışının dinimizce bir sakıncası olmadığını hatta organ bağışında bulunmanın çok sevap olduğunu anlatmasının ardından cemaat cami avlusunda öğrenciler tarafından açılan organ bağış standında organlarını bağışlama sırasına girdi.

      Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni aynı zamanda proje koordinatörü de olan Naim Okay ,“Ekim’de 2014 tarihinde başladığımız projemiz Türkiye’ye örnek olmuş ve2 Şub 2015 - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı”nın ortaklaşa yürüttüğü “Gençler Organ Bağışı projesi ile 30 Mart 2015 tarihindeki Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim  Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek olan “Organ Bağışına Genç Dokunuş” konulu 17 ilçede, 17 konferans projesine ilham kaynağı olmuştur” dedi.

     Okay, bu projenin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Bafra Kaymakamlığına, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğüne ve Bafra Müftülüğüne teşekkür etti.

       Organ bağışında bulunan vatandaşlardan Bayram Bıçakçı yaptığı konuşmada, “Benim şahsım açısından düşündüğüm, öldüğümüzde ruhumuzu teslim ediyoruz. Vücut toprak oluyor. Bütün organlarımızla birlikte bizim esas ruhumuz diğer âleme gidiyor. Bu organlarımızın toprak olmaması için değerlendirmek için bu arkadaşlar çalışıyor. Gördüğünüz bu ekipler, bu arkadaşlar, senin çürüyecek organlarını hayatta tutturuyor ve senin organların sayesinde sana hayır hasenat yazılıyor” şeklinde konuştu.

         Yapılan etkinliğe öğrencilere destek vermek amacıyla, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın’da katıldı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.