BAFRA BELEDİYESİ'NDEN OTİSTİK ÇOCUKLARA TİYATRO

BAFRA BELEDİYESİ'NDEN OTİSTİK ÇOCUKLARA TİYATRO

Bafra Belediyesi’nin öğrencilere yönelik sanatsal faaliyetleri devam ediyor.

A+A-

Bafra Belediyesi son olarak Köseli Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde okuyan Otistik çocuklarımıza kukla gösterisi sundu. Etkinliğe otistik çocuklarımızın yanı sıra Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Okul Müdürü Ramazan Öztop, Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Danışmaz, öğretmen ve idareciler katıldı. Okul Müdürü Ramazan Öztop Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Başkan Yardımcısı İsmail Kurt ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Danışmaz’a teşekkür etti.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yapılan etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Okullarımızda öğrencilerimize yönelik tiyatro ve kukla gösterileri faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ayrıca öğrencilerimize Ayla ve Âşık Veysel’in hayatını anlatan filmleri sinemalarda gösterimlerde bulunduk. Çocuk tiyatroları geçmişten günümüze çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok önemli ve güvenilir bir yere sahip olmuştur. Birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde çocuklara farklı dünyaların kapılarını açan, onların kaliteli vakit geçirebilmelerine imkân sağlayan kültürel bir faaliyettir. Bu faaliyetler çocuklarımıza öz güven, gözlem yoluyla öğrenme, problemlerle başa çıkabilmek, eleştirel düşünceye sahip olma gibi faydaları olmaktadır. Özellikle yeni mahallemiz olmuş olan köylerimizde bu faaliyetleri yapmakta ve ilçe genelimize yaygınlaştırmaktayız. Engelli bireylerimizin her zaman yanında olduk. Onlara yönelik faaliyetlerde bulunduk. Kültürel ve sanatsal çalışmalarımızda da bir ve beraber olmaya devam ediyoruz. Bafra Belediyesi olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından tiyatro, kukla gösterileri, sinema organizasyonlarımız yanında sele sepet şenlikleri, önemli gün ve haftalara yönelik etkinlikler, sünnet şölenleri, sanat kursları eğitici yayınlar, fuarlar gibi çok önemli etkinlikler gerçekleştirmekte ilçemizin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatına katkı yapmaktayız” dedi.

otistik-cocuklar-(2).jpgotistik-cocuklar-(3).jpgotistik-cocuklar-(4).jpgotistik-cocuklar-(5).jpgotistik-cocuklar-(6).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.