BAFRA BELEDİYESİ SATRANÇ KURSU BAŞLATIYOR

BAFRA BELEDİYESİ SATRANÇ KURSU BAŞLATIYOR

Bafra Belediyesi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Bafra Belediyesi Bilgi ve Teknoloji Evi, satranç kursu ile önemli bir faaliyete imza atacak.

A+A-
Bafra Belediyesi ve Bafra Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliği ile Satranç Kursu açılıyor. Satranç kursu için 8-10 yaş 11-13 yaş 14-15 yaş olmak üzere kayıtlar alınacak. Satranç kursuna katılmak isteyenler müracaatlarını 27 Nisan Cuma gününe kadar Bafra Halk Eğitim Merkezi’ne yapılacak. Kurslar ise 2 Mayıs tarihinde Alparslan Türkeş Parkı Bilgi ve Teknoloji Evi okuma salonunda hafta içi öğleden sonra 15.00-17.00 arasında yapılacak.
 
Konu hakkında Belediye Başkanı Zihni Şahin bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Bafra’mız genç bir nüfusa sahip. Biz, Bilgi ve Teknoloji Evini çocuklarımızı sokağın zararlı ortamlarından uzak tutmak, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikleri birlikte düzenlemek, huzurlu bir ortamda ders yapmalarını ve okumalarını sağlamak için kurduk. Satranç, ileriyi görme, odaklanma, muhakeme yeteneği analiz yapabilme, çoklu düşünebilme ve planlama gibi önemli özellikler kazandırmaktadır. Bu yeteneklerden hiçbiri sadece satranca özgü değildir ama satranç oyununun bir parçasıdır. Bir eğitim yöntemi olarak satrancın güzelliği, çocukların akıllarını harekete geçirmesi ve eğlenirken bu yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmasıdır. Sonuçta çocukların daha keskin düşünen, daha iyi problem çözen ve daha özgürce kararlar veren bireyler olacaklarına inanıyoruz. Buna katkı yapmak için bu kursu açıyoruz. Sevgili çocuklarımızın bu kursa katılmalarını velilerimizin de çocuklarımızı teşvik edici olmalarını rica ediyorum.”
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.