BAFRA BELEDİYESİ KENDİ PARKE TAŞI TESİSİNİ KURUYOR

BAFRA BELEDİYESİ KENDİ PARKE TAŞI TESİSİNİ KURUYOR

Bafra Belediyesi yeni bir hizmeti daha ilçemize getiriyor.

A+A-

 

İlçemizde doğal gaz şehir şebeke hatlarının döşenmesi, elektrik tesisatlarının yer altına indirilmesi ve yeni teknolojilerin getirilmesi, Telekom yer altı yenileme ve kapasite artırım çalışmaları ve Bafra Belediyesinin kanalizasyon ve yağmur suları deşarj hatları olmak üzere 4 ayrı kurum alt yapı çalışması yaptı. Bu Çalışmaları sırasında oluşacak olan asfalt ve kaldırım bozulmalarına karşı Bafra Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamlıyor. Bu kapsamda Asfalt Şantiyesi ve plenti kuruldu. Asfalt bakım ve onarım aracı alındı. Şimdi de Asfalt serme finişeri ile 3 adet silindir alınarak haziran ayı sonlarına doğru çok yoğun bir asfaltlama çalışması yapılacak.

 

Asfalt konusu ile ilgili çalışmalarını tamamlayan Bafra belediyesi kaldırım ve yol çalışmaları içinde önemli bir yatırımı daha sonuçlandırdı. Yapılan ihale ile Kilitli parke taşı ve bordur tesisi kuruyor. 45 takvimi günü içinde kurulması tamamlanacak olan 400.000 TL ihale bedelli ihaleyi Niltaş inşaat malzemeleri Ticaret ve sanayi Limitet şirketi kazandı. Tesisin üretim hızı 4 kişiyle 8 saatte 30x30 cm. ebatlarında ki kalıplarla 300.metrekaredir.

 

Bafra Belediyesi 2011 yılında 310.430.TL kilitli parke taşı alımı yapmıştı. Bafra Belediyesi asfaltlamada olduğu gibi kilitli parke taşı konusunda da hem dışa bağımlılığa son verecek ve kendi üretimini sağlayacak, hem doğalgaz ve alt yapı çalışmalarına paralel olarak kaldırım, bordur ve yol çalışmalarını hızlandıracak, hem de 2 yıldan az bir süre içerisinde tesisin kuruluş maliyetini amorti edecektir. Tesiste ayrıca görme engelli vatandaşlarımız içinde Görme engelli taşı Kılavuz ve noktalı kalıplarıyla birlikte 15 ayrı kalıp deseni bulunuyor. Dekoratif sert zemin hattı adıyla bilinen tesis su oluğu ve bordur taşı da üretecek teknolojiye de sahip bulunuyor.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin şunları söyledi: “ Bafra Belediyesi olarak çok yönlü çalışmalarımızı geleceği düşünerek planlıyor ve hayata geçiriyoruz. Asfaltlama çalışmaları için tesisleşmede büyük yatırımlar yaptık. Her yönden bağımsızlığımızı sağladık. Artık dışa bağımlı değiliz. Haziran ayı sonu itibarıyla yoğun bir asfaltlama çalışması yapacağız. Bunu mevsimsel durumlara göre sürekli devam ettireceğiz. Şimdi yeni bir tesis daha kuruyoruz. Kendi parke taşımızı üreteceğiz.  İhalesi sonuçlandı ve tesis 45 gün içerisinde kurulacak. Ayrıca Bafra Belediyesi olarak alt yapıya da büyük önem veriyoruz. Devasa betonarme büzlerle 3.100 metre uzunluğunda yağmur suları isale hatlarının çalışmaları başladı. Büzleri yerin eğimine göre 3,5 ile 6,5 metre derinliklere döşüyoruz. Bu çalışma maliyet bedelleri ile ihale edilseydi 3.500.000 TL ( Üç buçuk trilyon olacaktı) belediye olarak kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Bu çalışmanın ikinci etabı ise 1.850 metre uzunluğunda olacak. Projelendirme çalışmalarına başlandı. Kısacası çok yoğun çalışmaları halkımız için sürdürüyoruz.” Dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.