Badminton Milli Takımı Bafra’da Kampa Girdi

Badminton Milli Takımı Bafra’da Kampa Girdi

İşitme Engelliler Badminton takımı, bu yıl 18 Temmuz'da gerçekleşecek 23.sü düzenlenecek Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarına (Deaflympics) Bafra Yeni Kapalı Spor Salonunda yaptıkları çalışmalarla devam ediyorlar.

A+A-

İşitme Engelliler Badminton Baş Antrenörü Ertan Özkan AA Muhabirine yaptığı açıklama da, Hedeflerinin olimpiyat oyunlarında madalya çıkartmak olduğunu belirterek, ‘’1991 yılından bu yana badminton sporu ile uğraşıyorum. bu yıl 4 yıldır çalıştığımız ve hedeflediğimiz Samsun'da yapılacak işitme engelliler olimpiyatları için şuan kamptayız. işitme engelliler badminton Türkiye'de 2010 yılından sonra yükselişe geçti. 

son 5 yıla nazaran çok iyi olduklarını da söyleyen Özkan, ''Buraya badminton da çok ileri seviyede olan ülkeler gelecek, sporcularımın performansı şuan çok ileri seviyede iyi bir kura ile buradan bir derece çıkartmak istiyoruz. daha önce Dünya 3. ve Avrupa 4.sü olduk hedefimiz Samsun'da kendi ülkemiz de yapılacak olan olimpiyatlarda ilk üçe girmeyi hedefliyoruz madalyanın rengi hiç önemli değil, yeter ki kendi ülkemizde madalya alalım.

'Federasyon olarak 21 branşta yarışacağız'

İşitme Engelliler Spor Federasyonu olarak Samsun'da yapılacak olimpiyatlara 21 branşta katılım sağlayacağız. eminim ki 21 branşın sonunda başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. 

'Türkiye'de derece yapan sporculardan ana kadromuzu oluşturduk'

Ocak ayında yaptığımız Türkiye şampiyonasında % 50 civarında işitme engelli sporcularımız kazandı. burada derece giren sporculardan milli takım seçme kadrosuna aldık, bu seçmeler sonucunda 12'ye yakın sporcu seçtik, bu sporculardan düşerek ana kadromuzu oluşturduk. Olimpiyat öncesi Ankara, Sinop, Mersin ve son olarak Samsun'da kamplar düzenledik. şuan milli takımda Elazığ, eskişehir, Ankara sporculardan oluşan bir ekibimiz var. şu an burada 8 ana sporcumuz, 2'de yedek sporcumuz var toplamda 10 sporcumuz var' dedi.

isitme-engeliler-bafrada.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.