BABA KELEŞ KONUŞTU

BABA KELEŞ KONUŞTU

Tunceli Ovacık’ta saldırıda ölü ele geçirilen teröristin babası, benim böyle bir oğlum yok. Cenazesini kabul etmiyorum dedi.

A+A-

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Mercan Dağı eteklerinde geçtiğimiz günlerde çıkan çatışmada öldürülen 6 TİKKO üyesi teröristten birinin Bafra  doğumlu Mahir Parti kod isimli Mehmet Keleş olduğu açıklandı.

PKK ile silahlı faaliyet yürüten TİKKO üyesi 6 terörist ile güvenlik güçleri arasında 5 Ağustos 2018 tarihinde çatışma çıkmış, çıkan çatışmada ise öldürülen teröristler arasında TKP/ML-TİKKO'nun Türkiye'deki iki numaralı ismi, Deniz Doğan kod adlı, Mersin Tarsus doğumlu Cumhur Sinan Oktulmuş'un da bulunduğu açıklanmıştı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada örgütün Ovacık sorumlusu Yusuf kod isimli İlker Tezer'de güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilirken, aynı çatışmada öldürülen 4 TİKKO üyesi teröristin ise kimlikleri tanınmaz halde oldukları için tespit edilememişti.

TELEFONLA AÇIKLAMA YAPTI

Teröristin cenazesi’nin  Bafra  Asri Mezarlığa gömülecek haberlerinin çıkmasının ardından Mehmet Keleş’in Babası telefonla bir açıklama yaptı.

Baba’nın yapmış olduğu açıklamada;

KURTARMAK İÇİN ELİMDEN GELEN HERŞEYİ YAPTIM

Benim çocuğumun aklına üniversite’de girdiler.  Ben Çocuğumu bu bataklıktan kurtarmak için elimden gelen her şeyi yaptım.Gitmediğim merci kalmadı.Çocuğum Üniversitede okurken aklına girip dağa çıkartılar.

EŞİMLE DAĞLARA ÇIKTIK.

Ben çocuğumu kurtarmak için rahmetli eşimle birlikte Tunceli’nin dağlarına çıktık 15 gün dağlarda kaldık, örgütün sorumlularıyla konuştuk bir türlü oğlumu bunların elinden kurtaramadım.

EŞİMİ TUNCELİDE KAYBETTİM

Tunceli’de bütün güvenlik görevlilerini tanırım onlarda beni tanır. Oğlumu kurtarmak için neler yaptığımı ne kadar mücadele ettiğimi  onlar çok iyi biliyor.Eşimi de oğlumu kurtarmak için Tunceliye gittiğimizde kaybettim.Eşim oğlumun kahrından öldü..

5 YILDIR KAYIPTI

Çocuğum 5 Yıldır kayıptı kendisinden haber alamıyorduk almakta istemiyorduk zaten.

1 hafta önce  güvenlik güçleri beni aradı.Ölenlerden bir tanesinin oğlum olabileceğini bunu teşhis etmek içinde  Tunceli’ye gelip DNA Testi yapmam gerektiğini söylediler.

CENAZEYİ KABUL ETMEDİM

Teşhis etmek için Tunceli’ye gittim.Beni karşılayan güvenlik güçlerine benim Mehmetçiğe kurşun sıkacak oğlum yok  kesinlikle cenazesini kabul etmiyorum dedim.

Cenazeyi kabul etmediğimi  oradaki güvenlik güçlerine ifade ettim. Kabul etmediğim cenazeyi nasıl Bafra’ya getirebilirim.

Bir baba evladının terörist olmasını, insan öldürmesini ister mi?

Benim,başımı öne eğdiren,vatanına düşmanlık yapan bir oğlum yok.

Biz devletimizi ve milletimizi seven insanlarız dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum