AYVACIK, ERBAA, TAŞOVA BAĞLANTILI YOL YAPILMALIDIR

AYVACIK, ERBAA, TAŞOVA BAĞLANTILI YOL YAPILMALIDIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun Ayvacık İlçesi ile Amasya Taşova ve Tokat Erbaa İlçelerini kısa mesafe ile bir birine bağlanması için planlanan yolun yapılmamasını TBMM gündemine taşıdı.

A+A-

  Ayvacık İlçemiz ile Erbaa arasındaki 60 kilometrelik yol güzergâhı var ve yıllardır Hükümetler tarafından söz verilmesine rağmen bu güne kadar yapılmamıştır. Ayvacık ile Erbaa arası yolun yapılmaması nedeni ile 30’un üzerinde köyün ulaşımı zor koşullarda yapılmakta ve vatandaşlarımız 220 kilometrelik yolu dolaşmak zorunda kalmaktadırlar. Uzun mesafe yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızın zaman kayıplarının yanında, maddi kayıpları da çok fazladır. 60 Kilometrelik yol yerine 220 kilometrelik yolu kullanmak zorunda bırakılan vatandaşların harcadığı yakıt miktarı da gider hanesine yazılmakta ve onların bütçelerinden çıkmaktadır.

   Zeybek; Samsun ile Tokat’ı birbirine bağlayacak olan yolun yapılması durumunda; İllerimiz arası ulaşım daha kısa mesafeli ve kolay olacak, bölgede bulunan köylerimizin de sorunları çözülmüş, ulaşımları kolaylaşmış olacaktır. Ayvacık, Taşova, Erbaa hattı yolunun yapılması sonucu Karadeniz ile iç bölgelerin ulaşımında zaman ve maddi kayıplar azalacak ve Bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız rahat ve ekonomik ulaşım yapma olanağına kavuşacak! Bölgenin önemli sorunlarından birinin Ayvacık, Erbaa arası yolun yapılması ile çözüleceğini ifade eden Zeybek; bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşmalı, Yolun yapımı tamamlanmalıdır. Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum