Atakum’da rekor nüfus artışı

Atakum’da rekor nüfus artışı

2016 yılında Karadeniz’in nüfusu en hızlı artan ilçesi Atakum, 2017 yılında da yüzde 7’lik nüfus artışıyla rekorunu yinelerken, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum, adeta herkesin yaşamak istediği bir kent haline geldi” dedi.

A+A-
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre Atakum, Karadeniz Bölgesinde nüfusu en hızlı artan ilçe oldu. Her yıl ortalama yüzde 7’lik bir nüfus artışıyla büyümesini sürdüren Atakum İlçesinin Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemizin nüfusu düzenli olarak artıyor. Her yıl Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ilçemize gelen 10 ile 15 bin civarında vatandaşımız, Atakum’da yaşamaya başlıyor” diye konuştu.
 
TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI
Atakum’daki hızlı nüfus artışında, ilçedeki değişim ve gelişimin etkili olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İlçemiz hızlı bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Bu gelişim, ilçemizin eşsiz doğal güzellikleriyle bütünleştiğinde ise Atakum, her geçen gün daha da yaşanılabilir bir kent haline geliyor. Karadeniz’in parlayan yıldızı olan Atakum, Atakum Belediyesi yatırımları, projeleri ve merkezi hükümetin de destekleriyle her geçen gün daha da büyüyerek tüm Türkiye’nin tanıdığı ve yaşamak istediği bir ilçe haline geldi. Doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel hayatı ve yerel yönetimler alanındaki başarılı çalışmalar ile Atakum, Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldi” ifadelerini kullandı.
 
BİRLİKTE YÖNETİM ANLAYIŞI
Standart belediyecilik faaliyetleriyle yetinmeden her zaman daha güzeli, daha iyiyi hedeflediklerini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Her geçen gün daha da yaşanılabilir bir Atakum için mücadele ediyoruz. Çalışmalarımızı vatandaşlarımızın memnuniyetini hedef alarak sürdürüyoruz. Atakum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla, insana değer veren, insana dokunan projeleriyle her zaman vatandaşlarıyla bir arada olan bir belediye. Bu birlik ve beraberlik de huzuru ve güveni meydana getiriyor. Vatandaş-belediye birlikteliğiyle yönetilen kentimiz, tüm Türkiye’den göç alarak, Karadeniz bölgesinin en hızlı nüfus artışına sahip ilçesi oldu” şeklinde konuştu.
 
ATAKUM’U GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Nüfusu 192 bin 953’e yükselen Atakum’da, göreve geldiklerinde nüfusun 149 bin 226 olduğuna dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemizin nüfusu 3 buçuk yılda 43 bin 727 kişi arttı. Bu artış her yıl düzenli olarak devam ediyor. Atakum Belediyesi olarak biz de artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılama noktasında, sorumluluğumuzun farkındayız. Bu farkındalıktan hareketle, 2014 sonrası yaklaşık 5 kat artan hizmet alanımızın her karışında ekiplerimiz 7 gün 24 saat, mesai kavramı gözetmeksizin çalışıyorlar. Hayata geçirdiğimiz, planlama aşamasında olan projelerimizle ve artan nüfusun ihtiyaçlarını gözeterek yaptığımız yatırımlarla da ilçemizi gelecek yıllara hazırlıyoruz” diye konuştu.
 
3 BUÇUK YILDA 43 BİNLİK ARTIŞ
2016 yılı verilerine göre 181 bin 302 olan Atakum İlçesinin nüfusu, 2017 yılında 11 bin 651 kişilik artış ile 192 bin 953’e yükseldi. 2014 öncesi 149 bin 226 olan Atakum nüfusu, son 3 buçuk yılda 43 bin 727 kişi arttı. Bu sayı, 1 milyon 312 bin 990 olan Samsun nüfusunun yüzde 14,70’ini oluşturuyor. TÜİK tarafından açıklanan nüfus verilerine göre, nüfusu yaklaşık yüzde 7 oranında artan Atakum’da kadınların sayısı çoğunlukta. Atakum’da cinsiyete göre nüfus oranında kadınların sayısı 99 bin 370 ile 93.583 olan erkek sayısını 5 bin 787 kişiyle geride bıraktı.
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.