ASRİ MEZARLIKTA Kİ YENİ UYGULAMALAR MEMNUN ETTİ

ASRİ MEZARLIKTA Kİ YENİ UYGULAMALAR MEMNUN ETTİ

Bafra Belediyesi Asri mezarlıkta yeni uygulamalar başlattı. Mezarlık işleri ve Zabıta Müdürlüğünün koordineli olarak 3 ay önce başlattığı uygulamalar vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı.

A+A-


Yeni uygulama ile yetkisiz kişiler mezarlık içinde hiçbir çalışma ve işlem yapamayacak yapılacak her işlem için izin talep edilecek. Yeni uygulama, vatandaşlarımızın mezarlık önlerinde su dökme yarışı, mezar kazma ve düzeltme, duvar yapma,  Kuran-ı kerim’i doğru olarak okuyamayanların bulunmasından duydukları rahatsızlıkları da ortadan kaldırıyor. 

Yeni uygulama ile Bafra Belediyesi Asri Mezarlıkta 4 zabıtayı görevlendirdi. Yetkisiz ve izinsiz kişilerin defin sırasında çalışma yapmalarına ve ortalıkta dolaşmalarına fırsat verilmeyecek. Ayrıca birde motorize ekip mezarlıkta görev yapacak. Motorize ekip mezarlık içinde sürekli dolaşarak uygunsuz eylem ve davranışların önüne geçecek.

Vatandaşlarımız yakınlarının definleri sırasında Kuran-ı Kerim okunurken herkesin gözü önünde din görevlilerinin ceplerine para koymaya çalışmanın da çok çirkin bir görüntü oluşturduğunu ifade ederek, bu durumun başta din görevlileri olmak üzere herkesi üzüyordu.  Bu işlemlerin definden sonra mezarlık dışında yapılması gerekmektedir.  Biz bu durumlar nedeniyle acımızı dahi yaşayamıyor ve bir kargaşa oluşuyordu. Bu durumları yaşamak istemiyoruz. Bu konu da ilçe müftülüğümüzün de en azından bir Cuma vaazında açıklama yaparak vatandaşlarımızı doğru davranışlar için uyarmasının yerinde olacağına inanıyoruz.

Vatandaşlarımızın bu haklı düşünce ve talepleri için Bafra Belediyesi 4 kişilik zabıta personeli ve motorize zabıta ekibi görevlendirdi. Zabıta Müdürlüğü ve mezarlık işlerinin koordineli çalışması ile tedbir alması vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı. Bafra belediyesi görevlileri cenaze sahipleri ile defin işleminden önce bire bir görüşerek yeni uygulamalar hakkında bilgiler veriyor. Kuran-ı Kerim okunurken din görevlilerine para verilmemesini özellikle belirtiyorlar.

Bafra Belediyesi zabıta Müdürü Davut Usta yeni uygulama ile ilgili şunları söyledi: “  Belediyemiz Asri Mezarlığımızda önemli düzenlemeler yapmıştı. Yollar ve kaldırımlar yapılmıştı. Şimdi yeni bir çalışma daha başlatıldı. Herkesin bildiği gibi mezarlık içinde Kuran-ı Kerimi düzgün olarak okuyamayanlar bulunuyordu. Kısacası bu konu bir rant haline dönüşmüştü. Bu konunun ortadan kaldırılması için çalışmalar yapmış ve oldukça mesafe almıştık.  Su dökme konusunda da Cenaze sahipleri ve yakınları bir kargaşa içerisinde kalıyorlardı. Mezarlık içinde bazı alanlarda uygunsuz davranışlar içinde olanlar için de şikâyetler oluyordu. Bunlar çok çirkin şeylerdi. Yaptığımız takip ve incelemeler sonucunda bunların doğru olduğunu müşahede ettik. 3 ay önce yeni bazı uygulamalar başlattık. İlçe müftülüğümüz ile de görüşmelerimiz oldu. Mezarlık içinde ki tüm kargaşalara son veriyoruz. Uygunsuz davranışlar için de motorize bir ekip oluşturduk. Mezarlık içinde dolaşarak denetim yaparak çirkin fiiller yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Uygulamalarımızın vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi ve memnuniyetle karşılanması bizleri mutlu etmiştir”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.