ASARKALE ARAPLARA TANITILACAK

ASARKALE ARAPLARA TANITILACAK

M.Ö. 1000 yıllarında yapıldığı ve Helenistik döneme ait olduğu düşünülen Asarkale ve Kapıkaya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin özellikle Arap turistlere tanıtmak için çalışma başlatıldı

A+A-
Samsun Turizmciler Derneği, M.Ö. 1000 yıllarında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen Asarkale ve Kapıkaya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini özellikle Arap turistlere tanıtmak için çalışma başlattı. Dernek Başkanı Dilek Genç, ilçesine bağlı Derbent ve Altınkaya baraj gölleri arasında kalan Asarkale ve Kapıkaya'nın turizme açılması gerektiğini söyledi.
 
ACENTALARLA GÖRÜŞÜLÜYOR
Asarkale ve Kapıkaya'nın, Samsun'un kültür ve doğa turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Genç, Derbent ve Altınkaya baraj göllerinin doğal güzelliğiyle Helenistik döneme ait olduğu düşünülen bu yapıları tanıtmak istediklerini kaydetti. Genç, Asarkale'nin restorasyonun biran önce yapılarak ya da mevcut haliyle Arap ve uzakdoğu ülkelerine tanıtmak istediklerini dile getirerek, bu kapsamda yörenin tanıtılması için turizm acentalarıyla görüşmeler yaptıklarını anlattı.
 
ARAPLARIN İLGİSİ BÜYÜK
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırlanan "Master Turizm Planı" çalışması kapsamında Samsun'un doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılması ve şehre gelen turist sayısının arttırılmasının hedeflendiğini belirten Genç, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin son yıllarda Arap turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştığına dikkati çekti. Genç, bu turistlere alternatif yerlerin olduğunu göstermek zorunda olduklarını belirerek, yörenin tanıtılması ve turizm aktivitesinin geliştirilmesini önemsediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.