ARAKANDAKİ ZÜLME  SESSİZ KALAMAYIZ

ARAKANDAKİ ZÜLME SESSİZ KALAMAYIZ

19 Mayıs Ensar Vakfı Şube Başkanı Şaban Şenocak, ”Arakanda Müslümanlara yapılan zulüm karşısında sessiz kalamayız ”dedi.

A+A-

Şaban Şenocak yaptığı basın açıklamasında ,” Hz.Ali efendimiz "Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu duyurun." buyurmuştur. Müslüman olarak zulme sessizliği boyun eğmek olara algılar asla sessiz kalamayacağımızı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.
Alem-i İslam ve müslümanlar her dönemde ağır imtihan ve mücadele içerisinde olmuştur. Son günlerde bir yanda Suriye, diğer yanda Filistin diğer yanda Doğu Türkistanda müslüman kardeşlerimize uygulanan insanlık dışı muamele ve savaş sürerken, diğer yanda afrikanın bir kısım beldelerinde açlık ve susuzlukla mücadele eden müslüman kardeşlerimiz varken, şimdi ise Myanmar'ın Arakan eyaletinde müslüman kardeşlerimize yapılan insanlık dışı vahşet ve katliamlar bizleri son derece etkiliyor ve derinden yaralıyor. Kendi hallerinde yaşayan müslüman halkı birtakım bahaneler ve gerekçelerle kendine düşman kabul etmiş budist yönetim, müslümanların evlerini yıkmakta, çocuk,kadın,yaşlı demeden canice insanları katletmektedir. Müslümanlığından ötürü halka her türlü işkence ve zulmü uygulamakta, insanları diri diri yakmaktadır.Bölgeyi terketmek isteyen müslümanlara karşı vahşetini sürdürmektedir.
İnsan hakları, insan onuru gibi kavramlarla bütün dünyayı yeri geldiğinde ayağa kaldıran yerli ve yabancı kuruluşlar ve kimlikler bu vahşete sessiz kalarak kendi amaç ve samimiyetlerini ayrıca gösteriyor..
Bizler kesinlikle bu ve buna benzer yapılar gibi değiliz ve bunlardan bir beklenti içinde değiliz.Bizim en büyük beklentimiz mazlumlarında Allahı olan Cenab-ı Allahtır. Kahhar ismi ile bütün zalimlerin zalimliklerini yok edecek Allah, gözleri önünde müslüman kardeşleri yanan biz müslümanları da imtihan etmektedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v)  "Eğer bir kötülük görürseniz, elinizle düzeltin. Elinizle düzeltmeye gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin. Dilinizle de düzeltmeye gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin. Fakat buğz etmek imanın en zayıf derecesidir" buyurmuştur. Bizler müslüman olarak sorumlu olduğumuzu ve o doğrultada yaşamamız gerektiğini her zaman hatırlayalım. Bu sorumluluk doğrultusunda bütün mazlum ve mağdur müslümanlar için dua çağrısında bulunuyor, asla ve asla sessiz kalmamamız gerektiğini ifade ediyoruz.
Yüce Allahın, ayetinde  "mü'minler ancak kardeştir" buyururken bizlere büyük mesaj vermektedir. Bu mesaj kardeşlerimiz yanarken ateşe karınca olup su atma mücadelesinde olmamız gerektiğini ifade etmekedir.
Bu vesile ile yaklaşan Kurban Bayramımızın bütün müslüman kardeşlerimizin zulümden kurtulmasına ve huzuruna, Alem-i İslamın selamete kavuşmasına vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum”şeklinde konuştu.
HARUN YAZICI

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.