Amedsporlu futbolcuya ceza yağdı

Amedsporlu futbolcuya ceza yağdı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedspor futbolcusu Deniz Naki'ye ayrımcılık ve ideolojik propaganda nedeniyle 3 yıl 6 ay men cezası verdi.

A+A-

PFDK, terör örgütü YPG'ye desteğini açıklayan Deniz Naki'ye tarihi bir ceza verdi. Naki, ayrımcılık ve ideolojik propaganda nedeniyle 3 yıl ay 6 men cezası aldı. Kurallar gereği üç yılı aşan cezalar, sürekli hak mahrumiyetine dönüşüyor. Deniz Naki'nin Türkiye'de futbol hayatı sona erdi. Deniz Naki, sosyal medyadan “Zeytin Dalı” operasyonuyla ilgili yaptığı video paylaşımı nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu”na PFDK sevk edilmişti... TFF'den yapılan açıklama şu şekilde; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 30.01.2018 tarih ve 45 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- AMED SPORTİF FAALİYETLER KULÜBÜ sporcusu DENİZ NAKİ'nin, ayrımcılık ve ideolojik propaganda nedeniyle FDT'nin 42/1-a, 35/4. ve 4/2. Maddeleri uyarınca 3 YIL 6 AY MÜSABAKALARDAN MEN CEZASI ve 273.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, üç yılı aşan ceza bakımından FDT'nin 95/1. Maddesi uyarınca SÜREKLİ HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına, 2- ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, kadroda bulundurulması zorunlu olan profesyonel takım doktorunun bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, 3- GAZİANTEPSPOR Kulübünün, kadroda bulundurulması zorunlu olan profesyonel takım doktorunun bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, Karar verilmiştir.

PFDK Başkanı Av. E. Polat YILMAZ

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.