AMAÇ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINI YIPRATMAK

AMAÇ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINI YIPRATMAK

Diyanet-Sen samsun 1 nolu Şube Başkanı Nevzat oy, bazı basın yayın organlarında çıkan ' Kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi' hususundaki haberlere tepki gösterdi.

A+A-

               ERKEN YAŞDA EVLİLİGE HEP KARŞI DURDUK DURMAYADA DEVAM EDECEGIZ

 Amaçlarının Diyanet İşleri Başkanlığını yıpratmak ve itibarsızlaştırmak olduğunu söyleyen Başkan OY, ' Başkanlığımız ve bütün din görevlileri erken yaşta evliliğin her zaman karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir' dedi. Bu konuda meclisten geçen resmi nikâh kararında da 'çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yönelik hukuki yaptırım kararının' da arkasında Başkanlık görüşünün olduğunu dile getirdi.

Başkan Nevzat oy Yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan itibar suikastleri kabul edilemez

Bazı basın yayın organlarında Kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığının Terimler sözlüğünde bulunan açıklamalarını çarpıtarak farklı göstermek kabul edilemez bir itibar suikastıdır

Çocuk yaşta evliliklerin her zaman karşısında duran Diyanet İşleri Başkanlığını her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odaklar  hınca hınç bir  gayret içerisine girmiştir.

                Yapılan bütün eğitim seminerlerinde, öncelikli hususun erken yaşta evliliklerin önünün kesmek olduğu kamuoyunun bilgisindedir.

                Başkanlığın Terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin  görüşlerine yer verilmesidir.

Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin  şartı değildir. Kısaca kız çocukları 9 yaşında erkek çocuklar 12 yasında evlendirilebilir iddiası yapılmamakta kız çocukların erkek çocukların akıl ve buluğ yaşları  ortaya konmaktadır.

Her zaman olduğu gibi dinden ve diyanetten rahatsız olanların yaptıkları  yüce dinimizi, Diyanetimizi, küçümsemek için ortaya koydukları pervasızca saldırılardan başka bir şey değildir.

Yapılan tanımlamayı itibarsızlaştırıcı bir algı suikastine çevirmek akla ziyan bir davranıştır.

Çok kısa bir  süre önce, milletin  meclisi  tarafından alınan, başkanlığımızın görüşüne de başvurulduğu  resmi nikâh kararı, çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yönelik hukuki bir girişimdir.

Hal böyleyken  Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranların Bu girişimleri hezimete uğrayacaktır. Bu girişimler Din'den rahatsız olanların saldırılarından başka bir şey değildir.

                Birlik ve Beraberlik adına hepimiz Enfal Suresi 46. Ayete kulak vermeliyiz. "Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.”

 

                                                                                                                                                    04.01.2018

                                                                                                                                       Nevzat OY

                                                                                                                                    Samsun Diyanet-Sen

                                                                                                                                     1 Nolu Şube başkanı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.