Alkışlar Yakakent Belediyesi İçin

Alkışlar Yakakent Belediyesi İçin

Yakakent Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle düzenlenen Ceviz Fidanı Dağıtım Töreni düzenlendi.

A+A-

Belediyemizin 4 yıldır devam ettirdiği, "15.000 Fidan Toprakla Buluşuyor Projesi" kapsamında İlçemizdeki çiftçilere düzenlenen fidan dağıtım töreni ile 15 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Şölen havasında geçen fidan dağıtım törenine; Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Alay Komutanı Jandarma Albay Sayın Ünsal Ağaoğlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Meclis Başkanı Turan Çakır, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Yakakent İlçe Kaymakam Vekili Selin Sarı, İlçe Emniyet Amiri Murat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Demir, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel, İlçe Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, Türkiye’nin zorlu ve önemli bir süreçten geçtiğine işaret ederek: “Ülkemiz şu anda önemli bir süreçten geçmektedir. 16 yıldan beri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemiz belli bir noktaya gelmiştir.

Tarihte birçok medeniyetler inşa etmiş bir milletiz biz ve dünyanın bizim medeniyetimize ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanımız bir Milli seferberlik ilan etmişti. Tarımsal alanda üretim yaparak, dünyada hak ettiğimiz yeri almamız için.

Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu çağrıya kulak vererek, çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz.

Tarımsal üretime dönük bir çabanın içindeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada karşılaştığımız hadiselere bakarsak, eğer güçlü bir ülke değilseniz, enerji politikalarında dışa bağımlıysanız, tarımda dışa bağımlıysanız, üretimin değişik versiyonlarında dışa bağımlıysanız, sizin dışa bağımlı olduğunuzu bilen uluslararası camiadaki ülkeler hep peşin satan gibi bacak bacak üstüne atar, size tepeden bakarlar. Sana da, senin uluslararasındaki taşıyacağın rolü ve misyonu adeta buyururlar.

Ama gücün varsa, iktisaden gücün varsa kendi kendine yetiyor ve ihracatın itibariyle de dış gelirlerinde yüksek bir ülkeysen, ‘o zaman onunla o kadar pazarlık kolay olmaz’ derler. İşte o ikincisi gibi olmak durumundayız. Olmak durumunda olduğumuzu son bir kaç yıl içerisinde görmedik mi, başımıza gelen olaylardan, hatta ve hatta Suriye ve Irak’ta olan olaylar dolayısıyla yıllardır müttefikimiz olan Amerika ile orta Avrupa ülkeleri ile, Almanya ile, Fransa ile içinde bulunduğumuz ilişkilerin tamamen bir güç yarışı, bilek güreşine dönüştüğünü hep birlikte tanıklık etmedik mi? Niye bileğimiz kuvvetli olmasın. Bizim bileğimizi küt diye yere yatıracak cesareti hemen kendinde bulsun. Ya bir dakika onun bileği öyle kolay bükülmez dedirtecek ülke olmamızı anlamamız için acaba son bir kaç yıl içerisinde uluslararası ilişkilerde karşılaştığımız olaylar yetiyor da artmıyor mu? Onun için çok çalışmamız gerektiğini her ortamda söylüyorum. Çok üretmemiz gerektiğini ve ihracat yapmamız gerektiğini her platformda ifade ediyorum” dedi.

Tarımsal üretimin artması gerektiğini belirten Başkanımız, “Türkiye büyük bir coğrafya. 780 bin kilometrelik bu coğrafyanın yüzde 50’si ekilebilir, biçilebilir araziye sahip. Buna rağmen geçimimizin yüzde 10’nunu tarımdan elde ediyoruz. Tarımdan elde edilen geçimin miktarını arttıracağız ama biz çiftçi olacağız demiyorum. Çiftçilikten öte tarımsal ürünümüzü tarımsal sanayiye dönüştüreceğiz. Çiftçilikle kalmayacağız. Tabii ki çiftçi olacağız, üreteceğiz ama tarımsal üretimimizi bir sanayi avantajına döndürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Kıyma konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün burada dağıtacağız cevizlerle 1000 dönümlük ceviz tarlası yapıyoruz. Bu küçük bir iş değil. Süreç içerisinde birçok konuda tarımsal üretim ve verimliliği arttırmak için sizinle beraberiz. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız.

"Belediye sadece yol, kaldırım yapan kurum değildir"

Belediyelerin sadece yol, su, kaldırım gibi çalışmaların içinde olmadığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma şunları söyledi: "Yakakent Belediyesi olarak ilçemizin üreticilerine destek olmak için “Fidanlar Toprakla Buluşuyor Projesi” başlattık. Amacımız hem ilçemiz hem de çiftçilerimiz kalkınsın." dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma’nın konuşmasının devamında İlçe Kaymakamı Selin Sarı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak’ın konuşmaları ile program, protokol üyeleri tarafından ceviz fidanlarının çiftçilere dağıtımı ile sona erdi.

Belediyemizin 4 yıldır devam ettirdiği “Fidan Dağıtımı Projesi” kapsamında Samsun Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’ın, Samsun İl Alay Komutanımız Jandarma Albay Sayın Ünsal Ağaoğlu’nun, Samsun İl Emniyet Müdürümüz Sayın Vedat Yavuz’un, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcımız ve Büyükşehir Meclis Başkanımız Turan Çakır’ın, Yakakent İlçe Kaymakamımız Selin Sarı’ın, Kurum Amirlerimiz, STK Temsilcilerimizin ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla 15.000 Ceviz Fidanımızı vatandaşlarımıza dağıtarak toprak ile buluşturduk. Düzenlemiş olduğumuz projesin İlçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

alkislar-yakakanet-belediyesi-icin15.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin8.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin5.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin3.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin1.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin-14.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin-9.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin-12.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin-13.jpgalkislar-yakakanet-belediyesi-icin8-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.