Alaçam'da Zafer bayramı coşku ile kutlandı

Alaçam'da Zafer bayramı coşku ile kutlandı

Alaçam ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Kara, Emniyet Müdür V. Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, siyasi partilerin ilçe başkanları, gaziler, askeri erkan kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Kiraz yaptı. Kiraz, "94. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır" dedi.
Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla, verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde olmaya, ecdadımızın bize emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘muasır medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkma hedefine kararlılıkla ilerlemekteyiz." 

alacamda-zafer-bayrami-cosku-ile-kutlandi.jpgalacamda-zafer-bayrami-cosku-ile-kutlandi-001.jpgalacamda-zafer-bayrami-cosku-ile-kutlandi-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.