Alaçamda Okuma Yazma Kursu Öğrencileri Belgelerine kavuştu

Alaçamda Okuma Yazma Kursu Öğrencileri Belgelerine kavuştu

CUMHURBAŞKANI Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘’Okuma Yazma Seferberliği’’ kapsamında, Alaçam ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslardaki öğrenciler belgelerini aldılar.

A+A-

Belge törenine Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Belediye Meclis Üyesi Dursun Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Sezai Tural, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih İleri, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Recep Yeşilyurt, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Şaban Tongal, Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Serhat Murat Karagöl katıldı.

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar tarafından belgelerini alan kursiyerler duygulu anlar yaşadı. Hastanede okuma konusunda zorluk yaşadıklarını, artık rahatça doktor isimlerini ve ilaç isimlerini okuyabildiklerini, gazeteleri takip edebildiklerini ve bu durumdan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Tören sonunda öğretmenleri A. Dilek Çakıroğlu ve Seval Uyar teşekkür ederek hediyeleri verildi. Kursiyerler zamanında çeşitli sebeplerle okuma yazma öğrenemediklerini, ancak A. Dilek Çakıroğlu ve Seval Uyar’ın gayretleri sonunda okuduklarını ve bu durumdan çok memnun olduklarını belirttiler. 

Başkan Uyar; "2018 yılı Cumhurbaşkanımızın ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi önderliğinde okuma yazma seferberlik yılı olarak ilan edildi. Şuanda da tüm yurt genelinde olduğu gibi Alaçam’da kurslar devam ediyor. Cumhurbaşkanımızı talimatları doğrultusunda okuma yazma seferberliğini ilçemizde başlatıldı.  Bu anlamda kurslara katılan abilerimize, ablalarımıza sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz,’’ dedi

alacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-1-002.jpgalacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-2-002.jpgalacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-3-002.jpgalacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-4-002.jpgalacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-6-001.jpgalacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-7-001.jpgalacamda-okuma-yazma-kursu-ogrencileri-belgelerine-kavustu-88-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.