ALAÇAMDA ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

ALAÇAMDA ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

Çanakkale Zeferi'nin 97. yılı ve şehitler Günü nedeni ile ilçemiz Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma programı 18 Mart 2012 pazar günü saat 10:00 da Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

A+A-


       Çelek sunma törenine ilçe Kaymakamı Sezgin ÜÇÜNCÜ, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Duran VURANOK, Belediye Başkanı İlyas ACAR diğer kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

        Programın sunuculuğu Alaçam AR-GE sorumlusu Muhterem ATASOY yaptı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

DUYGULU BİR KONUŞMA YAPAN İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan ÖZKAN şunları söyledi; Çanakkale Zaferi'nin 97yılını o zaferleri bizlere kazandıran şehit ve gazilerimizi minnetle anarak başladı, Çanakkale savaşlarının yapıldığı o yıllarda liselerin mezun vermediğini, lise öğrencilerinin cephede savaştığını dile getirdi, öyle bir savaştı ki askerlerin Mehmet Akif'in şiirinde anlattığı gibi 3 dakika içinde öleceğini bile bile ,1 e karşı 20 düşman askeriyle savaşarak bu mücadeleyi verdiğini, ülkeyi işgal etmek için gelen ve her türlü hile ve zulmü yapan düşman askerleriyle onları ele geçirdiğinde elindeki son lokmasını onlarla paylaştığını; onları tedavi ettiğini ve boğulmaktan kurtardığını, kısacası tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Savaşta Mardinli, Edirneli, Trabzonlusu, Adanalısı, Yozgatlısı; tüm ülke insanının birlik ve kardeşlik içinde aynı cephede omuz omuza savaştığını, aynı şehitlikte koyun koyuna yattığını söyledi. Bugün Afganistan'dan gelen 12 şehidimizin, ülkemizin dört bir yanında yapılacak törenlerle toprağa verileceğini, Türk askerinin sadece ülkemize değil, dünya barışı için daha önce de Kore'de, Somali'de, Bosna-Hersek'de, Kosova'da, Irak'ta, bugün Afganistan'da barışın sağlanması için mücadele verdiğini bu mücadeleler sırasında da çok sayıda şehit verildiğini dile getirdi. Çanakkale'de Kurtuluş savaşı'nda vatanın savunulmasında ve diğer ülkelerde barışın sağlanmasında mücadele ederken şehit düşen, gazi olan tüm askerlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.