Alaçam’da Bilal-i Habeşi Tiyatrosu Sahne Aldı

Alaçam’da Bilal-i Habeşi Tiyatrosu Sahne Aldı

Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen ‘Bilal-i Habeş-i’ isimli tiyatro 26 Haziran 2015 Cuma günü akşamı Saat 21.00’de Anneler Parkında sahne aldı.

A+A-

 Kasım UÇKAN’ın yazdığı, Zafer Kaya OKAY'ın sahneye uyarladığı, Balans tiyatro ekibinin oynadığı ‘Bilal-i Habeş-i’ isimli tiyatro oyunu, Alaçam Anneler parkında sahnelendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Belediye Başkanı Hadi UYAR, Garnizon Komutanı Duran VURANOK, Cumhuriyet Savcısı Eyüp KARA, Karakol Komutanı Muammer PEHLİVAN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali ŞENGÜL, Belediye Meclis Üyeleri, Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Hz. Muhammed (sav)’in müezzini Bilal-i Habeşi (r.a)'nin ismiyle sahnelenen ve İslamiyet’in doğuşunu konu alan tiyatro oyununa Alaçamlılar büyük ilgi gösterdi. Tiyatro oyuncusu Kasım UÇKAN, Ramazan ayının vermiş olduğu güzel bir atmosferde piyesin kalabalık bir kitle tarafından izlenmesinin çok güzel olduğunu söyledi. Seyirci desteğinin oyuncuları oyuna daha iyi adapte ettiğini ifade eden Kasım UÇKAN, Hz. Ömer ve Hz. Ali isimli piyeslerin de ilerki zamanlarda olabileceğini söyledi. Program sonunda birer konuşma yapan Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR yapmış oldukları bu gösterilerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR: Balans tiyatro ekibinin oynadığı ‘Bilal-i Habeş-i’ isimli tiyatroyu ilçemizde sahneleyen Kasım UÇKAN’a ve Zafer Kaya OKAY’a teşekkürlerini sunarak memnuniyetlerini dile getirdi. Oyun sonrası tiyatro ekibine teşekkür eden İlçe Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR ve Belediye Başkanı Hadi UYAR, Tiyatro Balans oyunculardan Kasım Uçkan’ın ve Ferdi Atuner’e çiçek takdim ettiler.

alacam-bilal-i-habesi.jpgalacam-bilal-i-habesi2.jpgalacam-bilal-i-habesi3.jpgalacam-bilal-i-habesi4.jpgalacam-bilal-i-habesi5.jpgalacam-bilal-i-habesi6.jpgalacam-bilal-i-habesi7.jpgalacam-bilal-i-habesi8.jpgalacam-bilal-i-habesi9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.