Alaçam'da Balkan Esintileri

Alaçam'da Balkan Esintileri

Karadeniz Rumeli Federasyonu Dernekleri ve Alaçam Belediyesinin katkılarıyla Alaçamda Yunanistan’ın Kavala Belediyesi

A+A-

 ’’SYNODİPOROİ’’korusu tarafından Balkan Halk Şarkıları Müzik Festivali düzenlendi. Alaçam Belediyesi’nin ev sahipliğinde Alaçam Belediyesi Sosyal Tesisleri Anneler Parkında Balkan Halk Şarkıları 33 üyesinin ağırlandığı etkinlikte müzik şölenine ilgi yoğundu. 
Konseri Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma,Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Cansız, Alaçam Belediyesi Birim Amirleri, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Kemalettin Altunsoy, Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık, Eski Dönem Samsun Mübadelle Derneği Başkanı Akın Üner, kamu kurum kuruluş temsilcileri, Büyükşehir ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Konser öncesi Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından birer selamlama konuşması yapıldı.
Başkan Uyar’’ Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluğu, sevgiyi, dayanışmayı geliştirmek ve toplumsal barışa katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu konsere hoş geldiniz. Böyle etkinlikler iki toplum arasındaki kardeşlik köprüsüne katkı versin. İlçemizde Mübadelle zamanın kalma bir çok tarihi yapı var ,iki halk arasından köprü olacak bu tarihi dokuyu korumak bizim görevimizdir. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem Karaaslan bu tarihi dokuyu gün yüzene çıkarmak adına bir çok çaba harcayıp katkılanda buluyor. En kısa zaman İlçemiz bir Safranbolu gibi olacaktır. Sokak Sağlıklaştıma projesi çalışmaları ile iki halk arasından kültür ve birliktelik gün yüze çıkacaktır. Hepinize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum’’. Dedi.
Kaymakam Çağlar “Her iki halkın ortak kültüre sahip olduğunu dile getirerek, İki ülke arasında dostluğun pekişmesi ve kültürel anlamda ilişkilerin gelişmesine katkı veriyoruz. Yunanistan ile örflerimiz, adetlerimiz, folklorumuz bir. inşallah daha fazla sosyal ve kültürel anlamda böyle etkinliklerde bir araya geleceğiz’’, Dedi 
Çok sayıda davetlinin izlediği . Türk ve Yunan ezgilerinin yankılandığı konser, izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı .
Protokol üyeleri tarafından Festivalde emeği geçenlere plaket, çiçek ve hediyeler taktim edildi. Kavala Belediyesi Korosu Müdürü Despima Tsiuperaki, tarafından Başkan Uyar hediye taktim edildi. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından konser sona erdi.

alacamda-balkan-esintileri.JPGalacamda-balkan-esintileri-001.JPGalacamda-balkan-esintileri-002.JPGalacamda-balkan-esintileri-003.JPGalacamda-balkan-esintileri-004.JPGalacamda-balkan-esintileri-005.JPGalacamda-balkan-esintileri-006.JPGalacamda-balkan-esintileri-007.JPGalacamda-balkan-esintileri-008.JPGalacamda-balkan-esintileri-009.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.