Alaçam'da 25 Girişimciye Belgeleri Verildi

Alaçam'da 25 Girişimciye Belgeleri Verildi

Alaçam Belediyesi ve Bafra Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) Hizmet Merkezi tarafından organize edilen “İŞKUR Uygulamalı 2.Girişimcilik Kursu” tamamlandı.

A+A-

 Kursun son ermesi dolayısıyla Alaçam Belediyesinde belge töreni düzenlendi.

Alaçam’da açılan 2. Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılan 25 kursiyere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Alaçam Belediyesi Toplantı Salonunda Düzenlenen  törene Belediye Başkanımız Hadi UYAR, Bafra İŞKUR Hizmet Müdürü Yakup ERGENLİK, İşkur Şube Şefi Cemal Özer, Belediye Meclis Üyeleri, Alaçam Belediyesi Birim Amirleri ve Kursiyerler katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar;’’ Amacımız;  vatandaşlarımızın  kendi işlerini kurması, bağımsız ve öz güvene dayalı işlerini geliştirmesidir. Girişimci kardeşlerimiz almış oldukları bu belge sayesinde artık birer müteşebbis konumundadırlar. Bu projenin en önemli hedefi istihdam oluşturmak, Çünkü istihdam hem Alaçam’ın hem Türkiye’ nin , hem de dünyanın en önemli sorunudur. Girişimci belgelerini alıp işletmelerini kuran girişimcilere Kosgebin hibe destekleri var, bu amaçla  kursu tamamladınız, belgelerinizi bugün alacaksınız , bu kursta aldığınız bilgiler ile projelerinizi hazırladığınızda Kosgeb tarafından onaylanması ile devletimizin sağladığı hibe desteklerinden faydalanacaksınız .Devletimiz girişimcilere her zaman gereken desteği veriyor. Yeter ki yapacağımız işte azimli olalım ve faaliyete geçirebileceğimiz projeler üretelim. Girişimcilik eğitimi alıp, aldıklarını eğitim sonucunda girişimcilik ve üretkenlik anlamında ufku genişleyen ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerimiz yaşamlarının ileri yıllarında aldıkları eğitimi pratiğe geçirip, ilçemizin ve ülkemizin ekonomisine ivme kazandıracak girişimlerde bulunmalarını temenni ediyor ,başarılarınızın devamını diliyorum’’. dedi

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK yaptığı konuşmada ’’ Özellikle İşkur’un yürüttüğü bu girişimcilik kursları girişimciler için önemlidir. Belediye Başkanımız Hadi UYAR’ ın talepleri çerçevesinde buradaki kurs koordine edildi. Sayın Belediye Başkanı Hadi UYAR Bey’e işsizliğin azaltılması ve istihdamı arttırılması çalışmalarına yaptığı katkılar ve destekler için teşekkür ediyorum’’ dedi.

httpwww.bafra55.netalacam-belediyesi-arac-filosuna-bir-yenisi-daha-eklendi-29122h.htm.JPGhttpwww.bafra55.netalacam-belediyesi-arac-filosuna-bir-yenisi-daha-eklendi-29122h.htm-002.JPGhttpwww.bafra55.netalacam-belediyesi-arac-filosuna-bir-yenisi-daha-eklendi-29122h.htm-002.JPGhttpwww.bafra55.netalacam-belediyesi-arac-filosuna-bir-yenisi-daha-eklendi-29122h.htm-003.JPGhttpwww.bafra55.netalacam-belediyesi-arac-filosuna-bir-yenisi-daha-eklendi-29122h.htm-004.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.