Alaçam Gökçeboğaz Ortaolulu' nda HAMİ Projesi

Alaçam Gökçeboğaz Ortaolulu' nda HAMİ Projesi

Proje, başarı ve sosyal becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla başlatıdı.

A+A-

Resmî ve özel okulların etkileşimini artırmak, eğitim öğretimde  öğrencilerin  akademik başarı ve sosyal  becerilerinin  geliştirilmesini sağlamak amacıyla başlatılan projede; Alaçam Gökeboğaz Ortaokulu ile  ilçedeki Özel Detay Ortaokulu ile birlikte etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda; son olarak Geyikkoşan sahilinde geri dönüşüm, sıfır atık bilinci geliştirme ve rehberlik çalışmaları yapıldı.

HAMİ PROJESİ NEDİR ?

" Türlerine ve çeşitlerine göre kamu okullarından her özel öğretim okulunun karşılığı bir okul belirlenerek bunlar arasında bire bir eşleme yapılacak.

Aslında ortak bir sinerji oluşturmak, enerjiyi ortaya koyup bir sinerji yaratmak. Proje ilk anda 'çok daha iyi gözüken, maddi imkanları, sorunları olmayan özel okullun daha dezavantajlı bir okulu sahiplenmesi, onu himaye etmesi anlamında'  böyle düşünülebilir.

 Bu çalışmaların temel felsefesinde aslında karşılıklı iş birliği söz konusu. Siz de ne var, biz de ne var? Sen de ne var,  ben de ne var değil de ' Biz ne yapabiliriz' i ortaya koymak gibi temel bir felsefesi var.

 Mesela bizim mesleki teknik eğitim okullarımız var. Onların atölyeleri, laboratuvarları neredeyse hiçbir özel okulda yok. Burada sosyal ve fiziki ortamlarının paylaşılması temel başlık. İkincisi daha önemlisi öğrenci iş birliği. Öğrencilere yönelik sosyal bir proje varsa aynı projenin diğer okullarda yapılması."

1-725.jpg

2-723.jpg

Haber : Oktay ZERRİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.