ALAÇAM GEYİKKOŞAN GÜREŞLERİ'NDE BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN

ALAÇAM GEYİKKOŞAN GÜREŞLERİ'NDE BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN

Samsun'un Alaçam ilçesinde geleneksel Geyikkoşan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ünal Karaman kazandı.

A+A-

600 yıllık bir geçmişi olan Alaçam Geyikkoşan Güreşleri, Alaçam Belediyesi tarafından geleneksel olarak tertip ediliyor. Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Güreşleri'nin 624.'si Geyikkoşan Mesire Yeri'nde 320 güreşçinin katılımı ile yapıldı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen güreşçiler kıyasıya mücadele etti. Miniklerin karşılaşmalarıyla başlayan güreşler, pehlivanların kategorileri arttıkça güreş severlerin heyecanlarını da artırdı. 16 başpehlivanın katıldığı ve kıran kırana geçen başpehlivanlık müsabakaları sonunda Osman Aydın ile Ünal Karaman, finalde karşılaştı. Rakibini yenen Ünal Karaman, başpehlivanlığı kazandı. Ağalık yarışını ise Tuzla Belediyesi meclis üyesi 65 bin lira ile kazandı.
Geyikkoşan Güreşleri'nin Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilindiğini dile getiren Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Bu güreşlerin tarihi de Kırkpınar güreşleri kadar eskiye gider. Kırkpınar'da güreşen pehlivanlarımız burada da er meydanına çıkar" dedi. 
Güreşleri ayrıca Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Alaçam İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Mankan ve çok sayıda vatandaş izledi.

alacam-geyikkosan-gureslerinde-baspehlivan-unal-karaman.jpgalacam-geyikkosan-gureslerinde-baspehlivan-unal-karaman-001.jpgalacam-geyikkosan-gureslerinde-baspehlivan-unal-karaman-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.