Alaçam Belediyesinde İş Sağlığı Eğitimi

Alaçam Belediyesinde İş Sağlığı Eğitimi

Alaçam Belediyesinde personele iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında ilkyardım eğitimi verildi.

A+A-
Alaçam Belediyesi personeline, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında ilkyardım eğitimi verdi.
 
İlk yardım Eğitmenleri uzmanları tarafından verilen ve 16 saat süren eğitimde toplam 15 personele dönüşümlü olarak, ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ kapsamında genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile hasta, yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.
 
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ,yönetmelik kapsamında tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen personele bu tür eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirtti. Alaçam Belediyesi personeline verilen ilk yardım eğitiminin faydalı olacağını kaydeden Başkan Uyar, “Personelimizin ilk yardım eğitimi almaları için Türk Kızılayı Samsun Şubesi ile işbirliği yaptık. Belediyemiz Meclis Salonu'nda 2 gün süren eğitim seminerlerinin ardından yetkililer, eğitim alan personelimizi sınava tabi tuttular. Bu sınav sonrası hak edenler sertifikalarını alacak. İlkyardım konusunda hassasiyetin, toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemsiyoruz. Toplumun bu konuda bilgili olarak ilk yardım uygulaması çok önemlidir” dedi.
alacam-belediyesinde-is-sagligi-egitimi-1.jpgalacam-belediyesinde-is-sagligi-egitimi-2.jpg
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.