Alaçam Belediyesi 1. Çocuk Kitapları Günleri Başladı

Alaçam Belediyesi 1. Çocuk Kitapları Günleri Başladı

Alaçam Belediyesi 1. Kitap Fuarı kapılarını okuyucularına açtı.

A+A-
 Düzenlenen Etkinliğe Alaçam Belediye BaşkanıHadi Uyar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü,Soner Şahin,Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Cansız,Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dursun Uz,Belediye Meclis Üyesi Hasan Çelik,Okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Alaçam  Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Nihat Gökmen, İbrahim Ünsal Uçar ve Haldun Açıksözlü yazarların katılımı ile bugün Anneler Parkında üç gün boyunca açık kalacak olan kitap fuarı okurlarını kapılarını açıyor.
Başkan Uyar konuşmasına şöyle devam etti 'YEGANE KAYNAK KİTAPLARDIR'  "Kitapla büyüyen bir medeniyetin insanları, kitapla bu dünyaya yeniden bir düzen verecekler. Yenidünya medeniyetinin kuruluşuna öncülük edeceklerdir. O sebeple kitaplar bizlerin vazgeçemeyeceği dostlarıdır. Bilgileri öğreneceğimiz tek ve yegane kaynak kitaplardır" dedi.
“Bilgiye yolculuğun önemini en iyi bizler biliriz. İnternetle doğmuş ve onunla yetişen yeni kuşak, bilgiye ulaşmada çok şanslı. Ama her şeyi hızlı ve kolay elde etmeye alıştığı için; sunulan bilgileri bir paket olarak alıp sorgulamadan, muhakeme etmeden kullanabiliyor. Halbuki, kitap okumak; bir konsantrasyon gerektirdiği, bilgiyi alıp işleme zamanı verdiği için insanda muhakeme yeteneğini geliştirir. Kültürünü, vizyonunu, olaylara bakış açısını geliştirmesine yardımcı olur. Her yeni kitap, zihin bahçemizde açan yeni bir çiçek gibidir. Bu sebeple önemlidir, ülkemizle diğer ülkeler arasındaki kitap okuma oranlarını mukayeseli bir şekilde anlatarak, gelişen ülkemizde kitap okuma oranlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti.”
Üç gün boyunca açık kalacak olan kitap fuarı okurlarını bekliyor. Program sonunda katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
alacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti..jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-001.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-002.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-003.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-004.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-005.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-006.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-007.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-008.jpgalacam-belediyesi-1.-kitap-fuari-kapilarini-okuyucularina-acti.-009.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.