Akçagöz;"Türkiye'nin insan hakları karnesi kötü"

Akçagöz;"Türkiye'nin insan hakları karnesi kötü"

24 Ekim 1945’te kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü'nün, 10 Aralık 1948 tarihinde “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”ni kabul ve ilan ettiği tarih, insan hakları günü olarak kabul görmüştür.

A+A-

 10 Aralık İnsan Hakları gününü kutluyoruz. İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayrımı asla kabul edilemez. Milletler arasında sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, devletlerin de aslî görevi olmalıdır.

           10 Aralık insan hakları gününde, Türkiye'nin bu alandaki karnesi hepimiz için üzüntü vericidir. Çocukların diri diri yandığı, cemaat ve tarikat yurtlarında kaderlerine terk edildiği, kadınların cinsel istismara maruz kaldığı bir ülke haline geldik. Yargıya güvenin ciddi oranda azaldığı, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği, insanların sokak ortasında devlet eliyle şiddete maruz kaldığı bir ülke haline geldik. Ülkeyi bu hale getiren süreci, hep birlikte yaşıyoruz. Şiddet, kavga ve çekişme Türk siyasetinin bile artık ayrılmaz bir parçası haline gelmişse, bunun birinci sorumlusu iş başında olan AKP hükümeti ve bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dır. 
          Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru hacmine bakıldığında, dünya üçüncüsüyüz. Hele ki 15 temmuzdan sonra bir takım mağduriyetler sebebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılacak başvurular sonucunda devlet olarak mahkum olmamız, kuvvetle muhtemeldir. Yargı, siyasetin ağında, elini kolunu kıpırdatamaz haldedir. Madenlerde işçiler ölmekte, yandaş şirketlere ihale edilen maden ocakları, yeterince denetlenmemektedir. Çocukları ölen anneler, meydanlarda yuhalatılmaktadır.
          Türkiye artık bir savaşın içindedir. Ülkemize göç etmeye mecbur kalmış Suriyelilerin, Iraklıların bu yazgısı, Büyük Ortadoğu Projesi ile şekillenmiştir. Bu projenin eş başkanı bugün beş tepede oturmaktadır. Bu korkunç savaşta çocuklar ölmekte, insanlar vatanlarından kaçmak zorunda kalmaktadır. Ortadoğu'da kan ve göz yaşı dinmiş değildir. Ülkemizin güneydoğusunda da silahlar susmuş değildir. Gencecik çocuklarımızı şehit vermeye devam ediyoruz. 
           İnsan olarak, 10 Aralık İnsan Hakları gününde, insanca yaşamak ve insanca yaşamanın standartlarını sorgulamaktan, insanlar için daha yaşanılır bir dünya dilemekten başka talep ve düşüncemiz yoktur. İnsanlar ölmesin, çocuklar mutlu yaşasın, barış ve kardeşlik tüm dünyayı sarsın demenin, çoğu zaman bölücülük olarak değerlendirildiği günümüzde, inadına barış, inadına özgürlük demeye devam edeceğiz. İnsanoğlu, bir gün mutlaka kalıcı barışı sağlayacak, özgürlüğünü yeniden eline alacaktır. 
          Barışa, kardeşliğe ve gelecek güzel günlere olan inancımızla, 10 Aralık İnsan Hakları gününü kutluyor, ihlallerin yaşanmadığı, hukukun herkes için işler kılındığı bir dünya özlemiyle tüm Samsunlu hemşehrilerimizi sevgiyle kucaklıyoruz. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.