Akçagöz;"Erhan Usta yanlış Yolda"

Akçagöz;"Erhan Usta yanlış Yolda"

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Terme esnafını ziyaret etti ve referandum çalışması kapsamında hayır seçeneğinin önemini anlattı.

A+A-
 MHP Samsun Milletvekili ve aynı zamanda MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın, 'Türk milleti tarihî ve kültürel kökleri itibariyle ayrılık kabul etmeyen bir cevherdir. Millî birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür.' şeklinde açıklamalar yaptığını dile getiren Tufan Akcagöz, " İşte biz de tam olarak bunu söylüyoruz. Türk milleti elbette ayrılık kabul etmez ama Türk milleti eğer bu Anayasa değişikliğine evet derse, milletin alnına,  kaderine, ayrılık ve bölünme yazılıyor. Sakın hiç kimse, bu Anayasa değişikliği bölünme getirmez demesin. Herşey apaçık ortada. Seçilecek Cumhurbaşkanı, istediği idari birimleri tek bir noktada toplayabilecek. Cumhurbaşkanı'na işte bu yetkiyi veriyoruz. Peki bu ne demek? Türkiye'nin bölünmesi, parça parça edilmesi demek. Sevr özlemcilerinin ekmeğine yağ sürmek demek. Olmaz demeyin. Hepsi olur. Siz bu yetkiyi bir kişiye şayet teslim ederseniz, o tek kişinin insafına kalmışsınız demektir. O tek kişinin insafı neyi arzu ederse onu yaşarsınız. Bu kaçınılmaz. Diyorlar ki, Anayasa'nın ilk dört maddesi var; devletin üniter yapısına kimse dokunamaz. Adam, devleti eyaletlere böleceğim diye yazacak değil elbette. Bu büyük bir yutturmaca. Bu oyuna Türk milleti gelmeyecektir. Hem, şu anda yürürlükte olan Anayasa'ya ne kadar uyuyorlar da, gelecek olana uyacaklar? İhlal, ihlal üstüne. MHP Grup Başkanvekili bunları görmüyor mu? Kısa bir süre önce ülkenin hava alanlarına Kürdistan bayrağını çektiler. Erhan Usta'nın ağzından bu yaşananlar hakkında ne düşündüğünü duymak isterdik. Bunun sorumlusu kim? Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenlerin projesinden, Türk milliyetçilerine bir hayır gelmez. Sayın Usta, tek bayrak ülküsünden bahsediyor ama Kürdistan bayrağını Türkiye'de dalgalandıranların kayığına binmiş gidiyor. Akıl alır gibi değil. Anlamak mümkün değil. " dedi.
           Referanduma 10 günden az zaman kaldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Gittiğimiz her yerde gördüğümüz ilgi, bizi mutlu ediyor ve geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor. Samsun halkı, olayı çözmüş. Samsun halkı, kendisine dayatılan Anayasa değişikliğinin milletin yararına olmadığını görüyor. Milletin derdi, sıkıntısı başka. Milletin huzuru şimdiden kaçtı. Buna kimsenin hakkı yok. Biz, dünyaya örnek olmuş bir Cumhuriyet kurduk. Bunu biz, sünnisi, alevisi, hangi inanç kimliğinden olursa olsun millet olarak hep birlikte başardık. Ay yıldızlı bayrağın altında mücadele eden Türk de bizim, Kürt de bizim. Çerkez de bizim, Gürcü de bizim. Şimdi bu ayrılığa ne gerek var? Biz, Cumhuriyetle birlikte millet bilincini yaşamışız. Bugün onlar, milletin adını söylemekten imtina ediyorlar ama bu millet, aynı bilinçle yıllarca birbirine sarılmış, ortak tasa ve kederde birleşmiş, ortak sevinçleri yaşamış. Şimdi bu ayrılık gayrılık niye? Her türlü baskıya ve dayatmaya rağmen Samsun, 16 Nisan referandumunda hayır diyecek ve ülkenin barışına ve iç huzuruna önemli bir katkı sunacak. Böyle görünüyor. Milletin, artık yeter dediğini duyuyoruz. Elbette artık yeter. Artık yeter. Kendilerinden önce de nice siyasetçiler geldi, geçti. Dünya Sultan Süleyman'a kalmadı. Demireller geldi, Ecevitler geldi. Hiç biri rejimi değiştirmeyi aklının ucundan geçirmedi. Bu Anayasa Cumhurbaşkanı'na adeta, seçilmiş kral yetkisi veriyor. 16 Nisan'da millet, demokrasisine de, bölünmez bütünlüğüne de hayır diyerek sahip çıkacaktır." diye sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.