AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-
"16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuyla, 18 maddeden oluşan yeni anayasa değişikliğinin 3 maddesi 2019 yılını beklemeden yürürlüğe girmeye başladı.  
Değişiklikle birlikte Anayasa’nın 101. maddesinde yer alan “Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisi ile ilişiği kesilir” ibaresi kaldırıldı.
Liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu ‘Yuvam, aşkım, sevdam' dediği AK Parti'ye üye olmasıyla ilk madde hayata geçti. 
21 Mayıs 2017 tarihinde de yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul da, Genel Başkanlığı'na tek aday olarak girecek ve delegasyon kararını verecektir. 
Diğer iki madde ise Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ismi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olarak değiştirilecek.
HSK'nın 4 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından, 2 üyesi bakan ve müsteşar olmak üzere doğal üye, 7 üyesi de meclis tarafından seçilme süreci 16 Mayıs 2017 Salı günü tarihi itibariyle başlayacaktır. 
Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler de kapanacak. Askeri hakimler 4 ay içerisinde HSK tarafından adli veya idari yargıda hakim-savcı olarak veya Milli Savunma Bakanlığı veya Genelkurmay Başkanlığı’nın hukuki hizmet kadrolarına atanabilecek.  
Bu maddelerle birlikte üç madde de yürürlüğe girmiş olacak.
Diğer maddelerle ile ilgili uyum yasaları çalışmaları da meclis genel kurulunda devam ederek zamanı geldiğinde değiştirilecektir. 
Başka bir konu ise milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren yeni vergi barışıdır. 
Vergi gelirlerinde yaklaşık 7 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiren yeni bir yeniden yapılandırma yapılacaktır. 
2016 Temmuz ayından 2017 yılı Mart ayına kadar vergi borçlarını vadesinde ödemeyen, vergi dairelerine ödenmesi gereken diğer trafik para cezası olur, motorlu taşıtlar vergisi olur, diğer vergiler gibi geniş kapsamlı bir yapılandırmayı bu suretle yapılacaktır. 
2016 Haziran'dan önceki dönemlerden vergi borcu olmayan, prim borcu olmayan ama 2016 Temmuz'undan sonra ilk defa vergi borcu ve prim borcu olan vatandaşlarımız da bu uygulamadan yararlanacaklar. 
Piyasalarda önemli bir canlılığı da beraberinde getiren beyaz eşya ve mobilyada yapılan indirim alının kararla ilgile birlikte 30 Eylül tarihine kadar ertelendiğini de ifade etmek isterim. 
Halkımızın refahını arttırmak, ülkemizin ekonomisini daha da büyütmek, yatırımları daha da hızlandırmak, reformları hayata bir bir geçirmek , 2023, 2053, 2071 hedeflerine hazırlamak için gece gündüz demeden daha da fazla çalışarak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.