AK Parti Milletvekili Maviş Boyabat İlçesinde Esnafla

AK Parti Milletvekili Maviş Boyabat İlçesinde Esnafla

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat ilçesinde Tarihi Orta Çarşı esnafıyla bir araya geldi.

A+A-

Maviş, bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Tarihi Orta Çarşı'nın restorasyon çalışmalarının başladığını anımsattı. 

Esnafların çarşılarına sahip çıkmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Maviş, ülkenin her noktasına hizmet götürmeye devam ettiklerini dile getirdi. 

Boyabat'ın tarihiyle, kültürüyle, muhteşem bir ilçe olduğuna işaret eden Maviş, şöyle konuştu:

"Bu değerlerimizi hepimiz birlikte el ele vererek yeniden canlandırmalıyız. Beypazarı tarihiyle kültürüyle evleri ve çarşısıyla Boyabat'a benzeyen bir ilçemizdir. Orada vizyoner bir yönetim Beypazarı'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini aldı yeniden hayata kazandırdı ve ihya etti.  Beypazarı'nı Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirdi.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerini gezip Boyabat'a gelen herkes Boyabat Kalesi'ni görünce muhteşem bir tabloyla karşılaştıklarını söylüyor. Bizim çocukluğumuzda yansa da yerine apartman dikilse dediğimiz tarihi evlerimizin değerini Beypazarı ve benzeri yerleri görünce anlıyoruz. Buralara kafile kafile turistler geliyor. Dolayısıyla biz, bir hazinenin içerisindeyiz. Bu hazinenin yeniden hayata kazandırılması, canlandırılması lazım." 

Programa, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, Boyabat Ticaret Odası Başkanı Süleyman Mutlu AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan ve diğer ilgililer katıldı. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.