AK PARTİ 55. İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

AK PARTİ 55. İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş,'' Yeni Anayasa Yapılmadıkça, 12 Eylül Darbe Anayasasıyla Ülke Yönetmeye Devam Ettiğimiz Sürece Bizim Sıkıntılarımız büyür''dedi.

A+A-

Bafra Öğretmen evinde yapılan toplantıya, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları ve Partililer Katıldı.


Toplantı sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven,'' 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %64 ile destek verdiğiniz için bütün Bafralılara teşekkür ediyorum. Bu seçimde, diğer seçimlerde olduğu gibi çok fazla arazide olmadık ama İl Başkanlığımızın, Genel Merkezimizin vermiş olduğu bütün görevleri yerine getiren bütün teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanına Bafra gereken desteği verdi. İlçemizde değerlendirme toplantıları yaptık ve yine geçtiğimiz günlerde de Büyükşehir Belediya Başkanımız ve İl Başkanımızın koordinesinde bir toplantımızı burada gerçekleştirdik. O gün aldığımız kararlardan bir tanesi de Bafra'da çeşitli grup yollarının yapılmasıydı. Diğer bir tanesi Azay grup yolu çok şükür bitmiş vaziyette bir diğeri Kaygusuz yoluydu ve oda bitmiş vaziyettedir. Yine bununla birlikte o gün kararlaştırılmış konulardan bir taneside Dedeli Meydanı ve yolun kolay yoluna bağlanmasıydı o yolunda çalışmaları son haddine geldi ve inşallah oda bitmektedir. Sevindirici bir gelişme daha aktarmak istiyorum sizlere, Bahçeler Mahallesinde Bafra'nın kanayan yarası olan çöp sorunu vardı. Yusuf Ziya Başkanımızın talimatı ile çok şükür bugün çöplük kapanma noktasına gelmiş ve daha sonraki süreçte de ağaçlandırma yapılacaktır. 31 Aralık 2011 tarihinde sizlerin destekleri ile İlçe Başkanı oldum ve yönetimimiz iş başına geldi ve çok şükür 33 aylık bir dönemde bu görevi sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz. Genel Başkanlarımızdan bize gelen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum, 11 Ekim - 30 Ekim tarihleri arasında delege seçimlerimizi gerçekleştireceğiz ve devamında 1 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında da İl Başkanlığımızın ve Genel Merkezimizin alacağı kararlar ile ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz bunu da bilmenizi istiyorum. Sonuç şu, 14 Ağustos 2001 yılında kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kefenini giyerek çıktığı ve 27 Ağustos 2014'de şimdiki Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğluna bayrağı teslim ettiği bu kutlu yolda inşallah birlikte yürümeye devam edeceğiz. Ben katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. '' dedi. 

Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurdusevenin konuşmasının ardından kürsüye gelen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, '' Ak Parti kurulduğundan bu yana hem ilkleri yaptı hem bir gelişim ve değişimin de adresi oldu. Değerli arkadaşlar tabiki burada beraberiz ve bir süreç geçirdik. Burada bir bütün şehir yasası gündeme geldi ve bundan dolayı İlçe Belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında iş taksimi ile ilgili tabi ki bazı sıkıntı ve problemler ortaya çıktı. Çünkü her geçiş döneminde sıkıntılar olur. Ama bu hep böyle gitmeyecek düzelecek inşallah. Geçtğimiz günlerde geniş bir toplantı yaptık ve hepimiz oraya hazırlıklı olarak gittik. Bütün sıkıntılarımızı orada paylaştık. Gelmiş olduğumuz nokta itibari ile Bafra Türkiye'nin kamu borçları bakımından en borçlu 7. Belediyesi idi. Piyasaya, işçiye en az 25 Milyon lira borç vardı hepsi ödendi ve 35 proje ile birlikte sizde biliyorsunuz ki Bafra'nın 10 Mahallesi, ki bunların 3 tanesi Bafra'nın en büyük Mahalleleri olmak üzere hepsinin asfaltını yaptık ve şehirde büyük bir değişim başlattık. İnşallah bunları da devam ettireceğiz. Yıkmak kolay yapmak zor diye bir söz vardır hani, şimdi doğalgaz firması sokakları caddeleri delik deşik edip gidiyor. Bu noktada hem büyükşehire ait olan hem bize ait olan caddeler var. Büyükşehir hemen ceza yazarak, durdurarak işi çözmeye çalıştı. Bizde o zaman araya girdik ve bizim doğalgaz çalışmalarımızda bir an önce bitsin Bafra rahatlasın ve normallessin istiyoruz. Tabi ki doğalgaz büyük bir medeniyet ama bununda dağıtımı yapılana kadar şehirde bu sıkıntıları da mecburen yaşayacağız. Aynı zamanda bu imkanlarla sedde projesi de yapılamaz diye insanlarımız da kaygılanma oluyor. Arkadaşlar 10.000 metrekarenin üzerindeki parkların, bahçelerin yapımı da büyükşehirin ve iş onlara düşüyor. Hatta Yusuf Ziya Bey Nisan aylarında çalışmaya başlayalım diye oradan da bize destek verecek bunu da bilmenizi isterim.'' şeklinde konuştu.

Son olarak konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ise,'' Yaz kış demeden davası uğruna, Türkiyenin geleceği uğruna mücadele eden ve sandıklara sahip çıkan sandık yönetim kurulu üyelerinden mahalle yönetim kurulu üyelerime, kadın kollarımızdan, gençlik kollarımıza, ana kademelerimizden Belediye Başkanlarımıza ve özellikle oyları ile bizleri destekleyen hemşerilerimize teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun diyorum. Çünkü arkamızda bırakmış olduğumuz kritik süreçte, geleceğimize dair vereceğimiz kararlar için önemli bir nokta ve ışıktır. Hepinizin hatırladığı gibi 2013'ün Mayıs ayında, İstanbul'da ağaçların gölgesine saklanarak yapmak istenilen darbe girişimleri ile 17 ve 25 Aralık tarihlerinde sivil darbe girişimlerinin ardından hem 30 Mart yerel seçimleri ve özelliklede 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önem taşımaktaydı. Bunun önemini anlayarak ve bunun istikbalimize yapılan bir darbe girişimi olduğunu anlayarak gece gündüz çalışarak Recep Tayyip Erdoğanın arkasında dimdik durarak Samsun olarak bu kutlu yürüyüşe gerekli desteği gerekli katkıyı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek İlçe Başkanlarımızla, gerek Milletvekili ve Bakanlarımızla, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerimizle sürekli istişare içindeyiz. Talepler bitmez, öncelikli işlerimiz planlandığı şekilde devam edecek. Ama Türkiyenin istikbale yürüdüğü bir hedefi var. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri, Nedir bu hedefler? Bu hedeflerin en önemlisi, Türkiye 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almasıdır. Biliyorsunuz ki yeni anayasa çalışılıyor diye gece gündüz çalışıldı. 42. maddede partinin komisyon üyeleri dolayısıyla partinin görüşüde bu olduğu için mutabakat sağlanmış. Ama 42. maddeden sonra görüşmeler tıkandı. Bir partinin komisyon üyeleri komisyona gelmemekte, diğer partinin üyeleri eksik gelmekte ve komisyon parti çalışamaz hale gelmiş. Başbakanımız Grup Başkan Vekillerine ve Komisyon üyelerine söylediğini ifade ediyorum, '' Mutabakat sağladığımız maddeler üzerinde değişikliğe gidelim, bunları konuşun bunları görüşün. Ne kadar biz bu 12 Eylül darbe anayasısını yenileyebilirsek iyidir '' mantığıyla ilgili arkadaşlar Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile görüşüyor ve MHP '' ben bunu yapmam'' diyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna gidiyorlar ve bunu böyle yapalım diyoruz Kemal Beyin söylediği şu '' Milliyetçi Hareket Partisi yok ise bende yokum'' senin partinin politikası yokmu? Senin partin bu millete sivil anayasa sözü vermedimi? verdi ama malesef bunu başaramadınız. Karakolda doğru söylediler, Mahkemede şaştılar. Bu yüzden 2015'de olacak olan seçim bizim için önemlidir. Yeni anayasa yapılmadıkça 12 Eylül darbe anayasası ile biz ülke yönetmeye kalktığımızda bizim sıkıntılarımız olur.'' şeklinde konuştu.

Toplantının belirli bir kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

dscf7650-001.jpgdscf7652.jpgdscf7653-001.jpgdscf7656.jpgdscf7659-001.jpgdscf7660-001.jpgdscf7663.jpgdscf7664.jpgdscf7666.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum