Afrikalı gencin Rektörden istdeği

Afrikalı gencin Rektörden istdeği

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencisi Somalili Zekerie Salah, Rektör Prof.Dr.Sait Bilgiç'e, "Müslüman ülkede kuşlar aç kalmasın ama insanlar da kalmasın" diye seslendi.

A+A-

Samsun OMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi 1. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Zekerie Salah, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e mektup yazdı. Zekerie Salah, içerisinde bulunduğu sıkıntıları Rektör Prof.Dr.Bilgiç'e aktardı. Mektup, "Burası sizin ülkeniz, biz siz hepimiz biriz, siz misafir değilsiniz diyen büyüklerimiz bu sözlerini çok çabuk unuttular. Bu yüzden böyle denmesine ve Samsun'da olmanın bir ayrıcalık olduğuna inanmıyorum" diyerek başlayan Salah şu ifadeleri kullandı:

"Buradan aldığım parayı biriktirim anneme göndermeye çalışıyordum. Ülkeme dönsem orada işsiz ve eğitimsiz kalacağım. Keşke gelmeseydim ama Türkiye'de okumak sadece benim değil ülkemdeki herkesi hayaliydi. Arkadaşlarımdan topladığım paralarla harcımı biriktirmeye çalışıyorum. Yatıramadım. Durumu en kötü olan benim sanırım. Bahsettim hocalar uzak durdu. Uluslararası birime gitmek istedim, bir kaç kez kapıdan döndüm" dedi.

Rektör Prof.Dr.Sait Bilgiç'e, geçtiğimiz günlerde Alaçam Meslek Yüksekokulu'nu ziyaretinde yaptığı, Hz. Ömer'in sözüyle süslediği, "Müslüman ülkede kuşlar aç kalmasın" sözünü hatırlatan Zekerie Salah, mektubunda, "Hocam ama insanlar da aç kalmasın. Bu haberinizi okuduktan sonra yazmaya karar verdim. Okulu bırakmamak umuduyla son bir kez sesimi duyurmaya çalışacağım. Harç parası olmasaydı bu duruma düşmezdim" diyerek şöyle devam etti: 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.