Afganistan’daki şehit ateşi Samsun’a düştü

Afganistan’daki şehit ateşi Samsun’a düştü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında şehit olan 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün Samsun'daki baba evine ateş düştü.

A+A-

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan Türk Büyükelçiliği’ne giderken Taliban tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül şehit oldu. Aslen Amasya'nın Gümüşhacıköy nüfusuna kayıtlı olan şehidin Samsun’un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde yaşayan 79 yaşındaki babası Hüseyin ve 63 yaşındaki annesi Döndü Şengül'e acı haber askeri personeller tarafından verildi. Oğlunun acı haberiyle yıkılan baba Hüseyin Şengül, "Oğlum kimseye zarar vermeyecek, dört dörtlük bir insandı. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Eşi Nurgül ve 5 yaşındaki oğlu Eren'le İstanbul'da yaşayan şehit Adem Şengül'ün Afganistan'a 2 ay önce gittiği belirtilirken, acı haberi alan eşinin Samsun'a geleceği öğrenildi.

Şehit Adem Şengül’ün naaşının yarın cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi Korkut Mahallesi'nde bulunan aile kabristanlığında toprağa verileceği öğrenildi. 

ŞEHİT ANNESİ: “OĞLUM BİR MELEKTİ”

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül’ün annesi Döndü Şengül, “Oğlum bir melekti” dedi.

Afganistan’daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz’ı almak üzere Kabil’deki Türk Görev Kuvvet Komutanlığı’ndan Türk Büyükelçiliği’ne gelen iki zırhlı araca yol kenarında duran bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 2 ay önce geçici görevle Pakistan’a giden evli ve 1 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül (38) şehit düştü. Şehit Şengül’ün Samsun’daki baba evine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı taziye ziyaretinde bulundu. İlkadım Belediye Başkanı Tok, şehidin annesi Döndü Şengül’e başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin 63 yaşındaki annesi Şengül, “Allah’ım sabır ver. En son Cuma günü konuşmuştuk. İzinli olarak Kasım ayında buradaydı. 6 Aralık tarihinde de oraya gitmişti. En çok iyiler gidiyor, kötülere bir şey olmuyor. Oğlum bir melekti, melek. Ağzında dili olmayan bir melekti” diye konuştu.
Şehit evinde bulunan sağlık görevlileri, şehit annesinin biran olsun başından ayrılmadılar. Şehit Adem Şengül’ün cenazesi, İstanbul’daki otopsinin ardından yarın Büyük Camii’nde yetişirse cuma namazının ardından, yetişmezse ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde defnedilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.