AÇIK HAVADA VE FARKLI MEKANLARDA KİTAP OKUMA PROJESİ

AÇIK HAVADA VE FARKLI MEKANLARDA KİTAP OKUMA PROJESİ

AÇIK HAVADA VE FARKLI MEKANLARDA KİTAP OKUMA PROJESİ

A+A-

Samsun’un Bafra Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü, günlük hayatta her ortamda kitap okunabileceğini ortaya koymak üzere bir proje başlattı. 
Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmenleri Fatma Baş, Örgen Dokgöz ve Hasan Yıldırım’ın öncülük ettiği projede okul öğrencilerine açık havada, park, bahçe, mesire alanı ve benzeri yerler ile otobüs, tren, uçak ve benzeri toplu taşıma araçlarında rahatlıkla kitap okunabileceğini göstermek amacıyla okul bahçesinde eğitim uygulamaları başlattı.
Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmenleri, okuma konusunda Türkiye’nin çok gerilerde olduğunun farkında olduklarını, öğrencilere her ortamda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların da hem okuyup hem de çevresindekilere okuma alışkanlığı kazandırmak için böyle bir kampanya düzenlediklerini vurguladılar.
Bafra Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğretmen ve öğrencileri önce okul kütüphanesine giderek okuyacakları kitapları seçiyor, ardından okul ön bahçesindeki yeşil alanda farklı farklı alanlarda kitap okuyor. Okuma kampanyasına katılan okul müdür başyardımcısı Murat Baş, projenin çok ilgi çekici ve etkileyici olduğunu, kampanyanın okuldan başlayarak çevreye yaygınlaşacağına inandığını belirterek, emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.