Acemi askerler Bafra'da yemin etti

Acemi askerler Bafra'da yemin etti

Samsun ve Çorum'da acemi eğitimini tamamlayan 359 asker, törenle yemin etti.

A+A-

Bafra Yeni Spor Salonu'nda, acemi eğitimini tamamlayan 367. kısa dönem 62 er için yemin töreni düzenlendi.

Vali İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, yemin eden askerlerin artık usta asker olacağını söyledi.

Askerlerin artık yapması gerekenin, amirlerine itaat etmek, yasaların belirttiği işleri yerine getirmek olduğunu belirten Şahin, "Askerliğiniz boyunca fırsat bulduğunuz sürece lütfen bol bol kitap okuyun. Çünkü birlik beraberliğimizi bütünleştirmenin yegane temeli okumaktır." dedi.

- Şehidin tabutunun üzerindeki delik bayrak

Şahin, dün şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesinde tabutunun üstünde küçük, biraz buruşmuş, bir tarafı delik bir bayrak olduğunu gördüğünü aktararak, basın mensuplarının bu halini çekerek eleştirebileceği düşüncesiyle yavaşça yaklaşarak bayrağın alınmasını söylediğini anlattı.

Bunun üzerine kendisine bunun şehidin yanından ayırmadığı, üstündeyken şehit edildiği bayrak olduğunun söylendiğine işaret ererek, "İnanın o eski görünen bayrak, benim nezdimde bayrakların en güzeli, en kutsalı. Onun için bu bayrak ve silah üzerine yemin ettiniz. Türk milleti zaten bunun için büyük, bunun için ulu, bunun için sarsılmaz bir millet olarak tüm dünya meydanlarına çıkmak durumunda." ifadelerini kullandı.

İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu da ailelerin kutsal vatan görevini ifa etmek üzere kendilerine emanet ettiği evlatlarının temel askerlik eğitimlerini tamamladıklarını söyledi.

Daha sonra spor ve eğitimde başarı gösterenlere ödüllerinin verildiği törende askerler, bayrak ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Resmi geçit töreninin ardından askerler, aileleriyle kucaklaştı.

- Yedek subay adayları yemin etti 

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 367. dönem 257 yedek subay adayı için yemin töreni düzenlendi. 

Törenle ant içen yedek subay adaylarından dönem birincisi Tabip Astsubay Fatih Haşlak, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende oğlunun vatani görevini gerçekleştirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan babalara da Samsun Garnizon ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut tarafından katılım belgesi verildi. 

Bulut, burada yaptığı konuşmada, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi. 

Askerlere hitap eden Bulut, şöyle konuştu: 

"Bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Törenin ardından yedek subay adaylarının aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

- Çorum

Çorum'da, temel eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 40 jandarma er, törenle yemin etti. 

Atatürk Spor Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Temel eğitimlerini tamamlayan 40 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ve arkadaşlarına sarılarak yemin etti. Ardından birliğe ilk katılan askerlere çeşitli ödüller verildi. 

Törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Şırnak'taki helikopter kazası ile Diyarbakır'daki çatışmada şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Türk milletinin askerliğe verdiği öneme değinen Kılıç, "Bugün ordumuza kattığımız onlarca yiğidimizin yemin törenini icra ediyoruz. Biz doğuştan askeriz, son nefese kadar askeriz. Biz bir millet olarak tezkere kabul etmeyen askerleriz." ifadesini kullandı.

İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Necip Çarıkçıoğlu ise vatani görevlerini yapmak için yurdun çeşitli yerlerinden gelen gençlerin kışlada ilk günden itibaren birbirleriyle bütünleştiklerini söyledi. 

Çocuklarını yalnız bırakmayan ailelere de teşekkür eden Çarıkçıoğlu, "Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirdiniz. Evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz." dedi. 

Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. 

Çorum Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle sona eren törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ile askeri yetkililer katıldı.

acemi-askerler-bafrada-yemin-etti.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-001.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-002.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-003.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-004.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-005.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-006.jpgacemi-askerler-bafrada-yemin-etti-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.