8 MART KADINLAR GÜNÜNDE ŞEHİT ANNELERİNİ KONUK ETTİLER

8 MART KADINLAR GÜNÜNDE ŞEHİT ANNELERİNİ KONUK ETTİLER

8 Mart Dünya kadınlar günü münasebeti ile Bafra Eğitim Bir Sen Bafra temsilciliği hanımlar komisyonu Şehit ailelerini ağırladı.

A+A-
Bafra öğretmenevinde gerçekleşen programa şehit aileleri, Eğitim Bir Sen hanımlar komisyaonu ve üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Bafra Eğitim Bir Sen Hanımlar komisyonu başkanı Makbule Şahin açılış konuşması yaptı. Şahin konuşmasında,” adı kadın,anadır bacıdır kadın,candır canandır, eştir kadın,eli öpülesidir, duygu selidir kadın.Anlattıkça çoğalan, çoğaldıkça güçlenendir kadın sevgidir, sabırdır, fedakârlıktır kadın, çok değerli şehit ailelerimiz, Saygıdeğer eğitim bir-sen üyelerimiz ve misafirlerimiz, öncelikle 8 Mart dünya kadınlar gününüzü en içten duygularımla kutluyorum.
 
Eğitim bir –sen hanımlar komisyonu olarak düzenlediğimiz şehit aileleri ve üyelerimiz ile 8 mart dünya kadınlar günü programına hoş geldiniz ve şeref verdiniz. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Çok değerli kardeşlerim, başarıdır, şefkattir, barıştır, mücadeledir kadın. Adı kadın yüreği yangın, acılarla yoğrulandır kadın. Gözyaşlarını içine akıtandır kadın. Cennet ayakları altına serilendir kadın
 
daha güzel bir geleceği inşa edecek olandır kadın sevgidir, kahramanlıktır kadın,
 
şehit annesidir, gazi ablasıdır, validir, kaymakamdır, girişimcidir, yöneticidir, teyzemizdir, nene hatundur, halamızdır, anneannemiz, babaannemiz bilgemizdir kadın, kısacası  her şeydir kadın…. Bu kadar çok özelliğe ve öneme sahip kadınlarımızın ne yazık ki ciddi problemleri vardır. Bitmek bilmeyen şiddet ve tacizler, küçük yaşlarda evlendirilmeler ve negatif ayrımcılık bizleri üzmektedir. Bunların son bulması için yapılan çalışmaları destekliyor ve tamamen son bulmasını arzu ediyoruz. Bunca haksızlıklar artık tahammülleri aşmıştır. Toplum olarak bu haksızlıklara karşı olmak vicdani görevimizdir. Yüce Allah Ali İmran suresi 169-170 ve 171. ayetlerinde şöyle buyurmuştur:
 
 “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler. “
 
bu müjdeye kavuşan şehit Mehmetçiklerimizin, polislerimizin aileleri ve eşleri ile birlikte olmaktan duyduğumuz mutluluğumda burada ifade etmekten gurur duyuyorum. Katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Rabbim Afganistan’da, Bosna’da Irak’ta Afrinde dünyanın ve ülkemizin her yerinde mücadele eden askerlerimiz, polislerimiz ve tüm güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Onları korusun. Muzaffer eylesin. Yüce rabbim ülkemizi bölmek, ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Onları perişan etsin. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha 8 mart dünya kadınlar gününüzü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyor, eğitim bir-sen hanımlar komisyonu olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. “
 
Kadın kolları başkanı Makbule Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen, Bafra Eğitim Bir Sen Başkanı Hamdi Yıldız konuklara hitaben yaptığı konuşmada; “Yüce Allah kuran-ı kerimin bakara suresi 154.ayetinde “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” buyurmuştur. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Peygamber efendimizin komşuları olan şehitlerimizin değerli aileleri sizleri en derin sevgi ve saygılarımızla bir kez daha selamlıyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Eğitim Bir Sen’in çok kıymetli ve fedakâr mensupları olarak sizler ve tüm kadınlar geleceğimizi inşa edeceksiniz.
 
Şehirlerimizi, ülkemizi ve dünyamızı sizler daha güzelleştireceksiniz. Hepinizi sevgi ve saygılarımızla selamlıyorum. “
 
Konuşmaları n ardından, tüm şehitlerimiz için, askerlerimizin, şanlı Mehmetçiklerimizin zaferleri için, kuranı kerim tilaveti, meali ve dua için Ayşe Tekiner hoca tarafından okundu.
 
Program sonunda Bafra’da şehit olan son dört şehit ailesine ve Şehit aileleri dernek başkanı Mümine Ersin’e plaket takdim edildi.
 
Bafra Eğitim Bir Sen Kadınlar komisyonu tarafından organize edilen programa, Bafra Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma derneği Başkanı Mümine Ersin, Ak Parti Samsun Millet Vekili Orhan Kırcalı’nın eşi, Gülser Kırcalı, Ak Parti ilçe başkanı Av. İbrahim Semiz’in eşi Zübeyde Semiz, Ak Parti kadın kolları başkanı Nurten Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.
bafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.-hamdi-yildiz.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.18.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.6.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.1.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.3.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.2.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.5.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.7.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.8-001.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.9-001.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.12-001.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.13-001.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.14.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.16.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.17.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.21.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.44.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.b.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.cf.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.cv.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.d.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.dd.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.ff.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.fft.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.fg.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.fr.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.gg.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.i.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.i.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.j-001.jpgbafra-egitim-bir-sen-bafra-temsilciligi-hanimlar-komisyonu-sehit-ailelerini-agirladi.w.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.