73 Yaşında teknolojiye yenildi

73 Yaşında teknolojiye yenildi

73 Yaşında teknolojiye yenildi

A+A-

Bafra ilçesinde amatör müsabakalarda sporcuların çektiği fotoğraflarını satarak hayatını kazanan 73 yaşındaki Yaşar Girgin, teknolojinin ilerlemesi nedeniyle işlerinin düştüğünü söyledi. 
Bafra’da oynanan amatör ve okullar arası müsabakalarda çektiği fotoğrafları sporculara satarak geçimini sağlayan 73 Yaşında ki Yaşar Girgin, tek geçim kaynağını da teknolojinin ilerlemesiyle kaybetmeye başladığını söyledi.
Uzun yıllardır amatör ve okullar arasında düzenlenen müsabakalarda çektiği fotoğrafları satarak 7 çocuk büyüttüğünü ifade eden 73 Yaşındaki Yaşar Girgin, “Eskiden çektiğim fotoğrafları çok kolay satarak geçimimi sağlıyordum. Filmli fotoğraf makineleri ile hobi olarak başladığım fotoğraf çekme merakım zamanla geçim kaynağım oldu. Müsabaka öncesi veya müsabaka içerisinde çektiğim fotoğrafları fotoğrafçılara götürüyorum, orada tabettirdikten sonra bir pozunu 2 liradan satıyorum. Son yıllarda akıllı telefonlarının çıkmasıyla artık sporcular kendi fotoğraflarını çekme imkanı buldu. Bizim de işlerimiz büyük ölçüde düştü. Artık çektiğim fotoğrafları satmakta güçlük çekiyorum” dedi.

yasar-girgin-bafra.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.