625.Geyikkoşan güreşleri düzenledi

625.Geyikkoşan güreşleri düzenledi

Alaçam'da Hıdrellez şenlikleri kapsamında gerçekleşen 625. Geyikkoşan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı. Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivanlık kupasını kupasını AK parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın elinden aldı.

A+A-

Alaçam'da  Geleneksel 625. Geyikkoşan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil, ikinciliği Ünal Karaman ve üçüncülüğü ise iki kişi Ali Yanatma ve Hamza Köseoğlu kazandı. İlçemizde Geleneksel 625. Geyikkoşan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil, ikinciliği Ünal Karaman ve üçüncülüğü ise iki kişi Ali Yanatma ve Hamza Köseoğlu kazandı. 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde Geyikkoşan mesire alanlarını dolduran vatandaşlar günün keyfini çıkardılar. Saat 10.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mehteran takımının gösterileri ile devam etti. Daha sonra halk oyunları ekibi tarafından oyunlar oynandı. Alaçam belediye Hadi Uyar teşekkür konuşması yaptı. Geyikkoşan Güreşleri’nin Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak bilindiğini dile getiren Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Bu güreşlerin tarihi de Kırkpınar güreşleri kadar eskiye gider. Kırkpınar’da güreşen pehlivanlarımız burada da er meydanına çıkar" dedi. Güreşçilere başarılar diledi. Minikler ile başlayan güreşler ise kıran kırana devam ettiği sıralarda saatler 13.00’ü gösterirken birden bire gök gürültüsü ve peşine yağmura bıraktı. Yağmura rağmen devam eden güreşler kıran kırana devam etti. 600 yıllık bir geçmişi olan Alaçam Geyikkoşan Güreşlerinde bu yıl adeta insan seline döndü. Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Güreşleri’nin 625.’si Geyikkoşan Mesire Yeri’nde 320 güreşçinin katılımı ile yapıldı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen güreşçiler kıyasıya mücadele etti. Miniklerin karşılaşmalarıyla başlayan güreşler, pehlivanların kategorileri arttıkça güreş severlerin heyecanlarını da artırdı. 14 başpehlivanın katıldığı ve kıran kırana geçen başpehlivanlık müsabakaları sonunda Başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil, ikinciliği Ünal Karaman ve üçüncülüğü ise iki kişi Ali Yanatma ve Hamza Köseoğlu kazandı. Ağalık yarışında ise 100 bin lira ile Hasan Asan kazandı. Geyikkoşan Güreşleri’nin Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak bilindiğini dile getiren Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Bu güreşlerin tarihi de Kırkpınar güreşleri kadar eskiye gider. Kırkpınar’da güreşen pehlivanlarımız burada da er meydanına çıkar" dedi.

Güreşleri AK parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı,Fuat Köktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Milliyetçi Haraket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, Danıştay Üyesi Osman Tural, Yakakent Kaymakamı Muhammed Tugay,Belediye Başkanımız Hadi Uyar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, Alaçam İlçe Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, İstanbul Alaçamlılar Dernek Başkanları ve yöneticileri, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Av. MEHMET Çelikel, Tuzla Belediye Meclis Üyeleri, Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ,belediye meclis üyeleri , üyeleri ve çok sayıda güreşsever katıldı.

1462_149409260379_29.jpg1462_149409260807_30.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.