53. KÜTÜPHANE HAFTASI ŞİİRLERLE KUTLANDI

53. KÜTÜPHANE HAFTASI ŞİİRLERLE KUTLANDI

53. Kütüphaneler Haftası 29 Mart Çarşamba günü, Bafra Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi' nde saat 15.00' da bir dizi etkinlikle kutlandı.

A+A-

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra İlçe MilliEğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şubesi Müdürü Yakup Tulum, Bafra Hasan Çakın İlçe Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Kılıç, Bafra Halk Eğitim Merkez iMüdürü Yalçın Ak, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Küsader Yönetim Kurulu  üyeleri, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle davetliler katıldı.

Programı Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği ( KÜSADER ) Başkanı, emekli eğitimci, yazar ve şair Gülseren Akdaş sundu. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı' mızla başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya yaptı. Ardından Bafra Kaymakamı AliFuat Türkel kütüphaneler ve kitabın faydalarını dile getirdi.Küsader Başkanı Gülseren Akdaş da Nevruz Bayramı' yla ilgili bir konuşma yaptı.

Etkinliğe; Bafra'dan katılan şairlerden İbrahim Ünlü eşi ve çocuklarıyla saneye çıkıp kendi yazdığı " Dökülürken Yapraklar " adlı şiirini okurken; çocukları ikizler  de  " İkizler derler bize" " adlı şiiri seslendirdiler.

Bafralı şairlerden Birfani mahlaslı şair, emekli eğitimci Mehmet Alan " Düşürme Evlat ", " Bafralı şairveyazarlardan İdris Anarat Neyzen Tevfik ile ilgili bir konuşmadan sonra " Ben, sen yok,biz varız ", Onokuz Mayıs ilçesinden şair Alaeddn Dursun eşi Havva Kaya Dursun' a ithafen yazdığı " Sevda Çiçeğim ", Samsun Atakum'dan etkinliğe katılan Bafralı emekli eğitimci, şair, yazar ve gazeteci Oktay Zerrin " Çanakkale Adına Geçilmez Ekti ", Hatice Gürgen " Bafra Kütüphanesi ", OsmanbeyliŞehit Mustafa Pilan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Otistik engelli öğrencilerinden Sedanur Öztürk ve Ahmet Eren Aşcı da " Kütüphane " adlı şiirlerini okuyup alkış aldılar.

Şairlere neyzen ve Tasavvuf Korosu sanatçısı Aziz Kasa da şiirlerini okurlarken üflediği neyi ile şiirlere ve programa ayrı bir renk kattı.

Bafra Fevzi Çakmak Ortaokuluöğrencilerinden Ahmet Can Aydın, Sude Naz Ayan, Emine Baş, Melisa Elagöz, Onurcan Odabaş, Sude Mahmutoğlu, Mehmet Hilmi Temel ve Emirhan Beyaz  Türkçe Öğretmenleri İsmail Koparan' ın rehberliğinde " Kitapve Kütüphane " konulu skeçleri başarıyla oynayıp alkış aldılar.

Ardından Ödül Töreni'ne geçildi. Önce Otistik engelliöğrencilere,ardından Fevzi Çakmak Ortaokulu skeç oyuncusu öğrencilerle şairlere Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel tarafından katılım belgeleri verildi.

Program toplu fotoğrafçekimleriyle sona erdi.

Oktay ZERRİN- Bafra

53.-kutuphane-haftasi-siirlerle-kutlandi.jpg53.-kutuphane-haftasi-siirlerle-kutlandi-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.